2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Faršo krepšeliai su bulvėmis


Užmačiau pas Srovelę ir nieko nelaukus išbandžiau. Buvau labai išgirta, kad skanu ♥ Bandykite ir Jūs, tikrai nenusivilsite. Visi Srovės receptai idealūs ♥ Šiems krepšeliams išsikepti reikia (man gavos 4 ):

400 g maišyto faršo
1 kiaušinio
1 nubraukto v.š. krakmolo
2 a.š. majonezo
svogūno
šviežių petražolių, česnako skiltelės
druskos, pipirų bei jei norima faršo prieskonių

3 vidutinio dydžio bulvių
kmynų, druskos, pipirų
šiek tiek aliejaus
šiek tiek mėgamio fermentinio sūrio

Faršą susimaišyti su visais produktais ir pasidalinti į 4 lygias dalis. Drėgnomis rankomis suformuoti paplotėlius, šiek tiek padarant bortelius. Dėti ant kepimo popieriaus ir aptepti majonezu (majonezas taip pat ir į faršą dedas. Nesusimaišyti!). 
Bulves susipjaustyti mažais kūbeliais, paprieskoniuoti ir užšlaksčius aliejumi išmaišyti viską. Gautą masę tolygiai padalinti ant faršo. Pašauti kepti į 220° orkaitę, kol bulvės įgaus auksinę spalvą. Tada ištraukti, užberti sūrio ir dar pašauti kepti, kol šis išsilydys ;)


Mes valgėme su tokiu daržovių mixu (labai derėjo čia), kurį dariau iš:
3 mažesnių baklažanų
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
12 man rodos mažų pomidorų
3 turkiškų, pailgų žalių paprikų

Baklažaną susipjausčiau mažais gabaliukais ir pakepinau šlakelyje aliejaus iki gražaus apskrudimo ( užbarsčiau bekepant  druska, pipirais bei pankolio sėklomis) ir išverčiau ant popierinių servėtėlių, kad riebaliukai susigertų. Svogūną pakepiau šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Tada sudėjau griežinėliais pjaustytą papriką ir kepiau, kol ši suminkštėjo. Beliko sudėti nuplikintus, nuluptus ir smulkintus pomidorus, taip pat atgal baklažaną ir kokias 5 min dar patroškinti. Paskaninau druska, pipirais, česnaku, šviežiomis petražolėmis bei skrudintais kedro riešutais. Puiku!

16 komentarų:

  1. Kaip šauniai sugalvojai su tais borteliais, o jau nuotrauka-mmmm:))
    O dėl receptų, tai juk vieniems gal skanu idealu, kitiems nelabai, juk kiek žmonių, turbūt tiek ir skonių:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip taip, kiek zmoniu tiek nuomoniu ;) Mano nuomone butent tokia- Tavieji receptai labai puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. o, koks paprastas ir įdomus receptas! Greičiausiai šiandien ir pabandysiu , sudomino :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Po tavo nuotraukų receptai galvoj sukasi ir akyse stovi, viską norisi išbandyt. Galėtum dar receptą įdėt - kaip viską suspėt???

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ligita tikiuos, jog jums taip pat patiks kaip ir mums patiko ;)

    Fausta: nu pažiūrėk, mano receptai vienas juokas ;) Šast rast ir pagaminta!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tavo pirmoji nuotrauka yra tokia įtikinama, kad planavusi kepti kugelį jau kepu štai šiuos gėėėrius :)))
    Klausimas tik kiek laiko kepei maždaug kol jau apskrudo ir uždėjai sūrį?? nes man truputuka baisoka, kad gali neiškepti, nes aukšta temp., ar bereikalo nerimauju?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Reda vau kaip smagu girdeti :) Tikiuos iskepe tau jie gerai...man rodos as kepiau kokias 40 min. Tikrai nepamenu...ziurejau kaip atrodo vis.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Koks nematytas receptas! Visada kepu atvirkščią variantą, t. y. bulves įdarytas faršu. Reikės būtinai išbandyti. Ačiū, kad pasidalinai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. As irgi kepdavau seniau idarytas bulves, bet zinok po sio recepto galiu drasiai sakyti jog idaryti bulviu neapsimoka! Vien kiek issiskobia ir tada nezinai kur ja deti o cia...farsas apskrudes, jokio taip pat riebaliuko. Mums patiko, tikiuos Jums taip pat ! Duok zinoti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nugi super :))))) labai patiko, ir vyras liko labai patenkintas :D labai super tokius kepsniukus patiekti svečiams, tikrai nustebs ir liks sužavėti, AČIŪ SROVEI ir TAU AGUONĖLE!!! :*

    AtsakytiPanaikinti
  11. Krepseliai atrodo sauniai, bandysiu, kepiau pagal Ilonos recepta kepuriukus, seimyna ivertino teigiamai, manau ir sis patiekaliukas patiks.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pasakiskas skonis,kazkas nerealaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. As ir vakar isbandziau, tikrai vertas demesio receptas. Labai skanu! Tikrai rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nebežinojau kaip nustebinti svečius tai nutariau išnandyti šiuos krepšelius.Nors niekada nepabandžius recepto negaminu kitiems bet pasiseke super!ačiù

    AtsakytiPanaikinti
  15. Labai puikus patiekalas, išbandėme ir likome be galo patenkinti skania vakariene. Džiaugiuosi, kad padariau kaip tik 2 asmenims, o ne daugiau, nes būtų grėsęs baisus persivalgymas! :D

    AtsakytiPanaikinti
  16. Šiandien kepiau vakarienei- SUPER- labai skanu

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails