2010 m. lapkričio 15 d., pirmadienis

Focaccia

Taigi, prie vakarykscio triusio valgem plokscia alia Italiska duonele. Ju sededamosios dalys daugmaz vienodos, pasiskaitinejus nete nusprendziau pasidaryti is tokio kiekio ( 2 zmonems kaip tik uzteko. Labai skani pamirkyti padaze o silta isvis viena liuks :)) Tesla dariau is: 

200 g miltu
20 g svieziu mieliu
1/2 a.s. druskos
100 ml silto vandens
2 v.s. alyvuogiu aliejaus

Visus produktus susidejau i dubeneli ir virtuves masinos pagalba uzsiminkiau mieline tesla. Uzdengiau dubeneli ranksluosteliu ir leidau kambatio temp. dvigubai pakilti ( uztruko 1 val). 

Rankas issitepiau alyvuogiu aliejumi ir tesla gerai istasiau, lengviau paminkydama ant kepimo popieriaus. Pirstais ispaudziau gilias duobeles ir padejau uzdengus velgi pakilti ~30 min.  Kol si kilo, svoguna pasikepiau laselyje alyvuogiu aliejaus iki skaidrumo. Uzberiau ziupsneliu cukraus ir dar minute pakepinau. Kadangi saldytuve metes mazas gabaliukas cukinijos, tai ja smulkiai susipjausciau riekelemis ir kelias min kartu su svogunais pakepinau. Leidau praausti. Ant pakilusios teslos uzdejau gauta darzoviu mase, pabarsciau ciut rupia druska.

Pasoviau i ikaitinta 200° orkaite 25-30 min / deti kuo zemiau ;) Skanaus!

17 komentarų:

  1. Matyt su šviežiom mieliom viskas nusiseka.
    Man su džiovintom paskutiniu metu tiktai 'krachas'.
    )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Zinok pasakysiu taip: seniau mokejau kepti tik su dziovintomis :) nu gaudavos viskas.Paimdavau sviezias ir ... sudukas. Kazkada uzpykau, susigriebiau ir dabar tik su svieziom kepu o prie sausu kabinejuos, kad va per sausi kepiniai..ne taip pakyla... na zodziu, nenuleisk ranku!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip suprantu, naujoji virtuvė jau dirba pilnu tempu! Skani focaccia, tik kažkaip atrodo šiek tiek išblyškus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na is leto ji dirba is leto :)))
    Kadangi dejau svogunus ir cukinijas ant virsaus, nenorejau kad jie sudegtu delto nekepinau iki auksinio rudumo ;)bet iskepus buvo kas be ko.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kokia italiska duona nepaimsi - jos visos kaip 'picine' tesla (cia ne tavo gaminima as kritikuoju) Tokia jau tiesa. Bet skanu, skanu..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, tu nekritikuoji gi nieko. Focaccios turi panasumu i pica, tik kad jos storesnes ;) O karts nuo karto paivairinti savo valgiarasti juk irgi ne nuodeme ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laaabai skaniai atrodo. Ir šiaip kavinėse prie salotų niekada neatsisakau itališkos duonos. Reiks išbandyti, tik kad su mieline teška dar nelabai moku dirbti...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kaip gražiai iškilusi, bandysiu ir aš :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kotryna bandyk minkytis mieline tesla. Is pradziu daryk mazus kiekius ir ziurek, tobulek... o jau kaip ismoksi zinok kitokiu bandeliu, duonikiu ir nenoresi ;)

    Fausta sekmes :) zinau kad atsiliepima parasysi :) o as lauksiu nekantriai ... gal kokiu noru isvis turi. As nesugalvou ka mielinio tokio nekepto dr isbandyti noreciau? semiuos ideju is tokiu pastoviu lankytoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Parašysiu būtinai ;)
    Kad aš iš mielių gaminu tik tai, ką Tu gamini :))) Ir tai dar nespėju su Tavo tempais :)))
    Iš tikro šiemet labai norėčiau pati išsikept šventėms kūčiukų. Tik ne tų pasninkinių vadinamų, kur be jokių riebalų ir be pieno. Norisi skanių, prieššventiniams pakramsnojimams :) Gal esi kepusi?

    AtsakytiPanaikinti
  11. esu kepus Kuciukus, tuos su pienu is "Nuo...iki" zurnalo. Skanus buvo.. apie kitus nesu girdejus, o jei tiksliau visai neseniai suzinojau kad isvis tarp ju skirtumai yra (:
    Jauciu gera ideja davei, pabandyti ir vienus ir kitus issikepti vien is idomumo paziureti kurie skanesni :) turiu tu senu knygu, gal rasiu koki pasninkiniu receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Lauksiu Tavo bandymų :) Man pirmai nedrąsu pradėt :)))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Mhh, skanu. Prie skaniu salotu butu tikras gardumynas.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Super laabai skanu aciu uz receptuka

    AtsakytiPanaikinti
  15. Prasom, labai smagu kad patiko ir pavyko!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Į mielinių kepinių temą - gal esi kepusi storapadę picą?
    Ir dar vienas - ar bandžiusi mielinę sluoksniuotą tešlą? Šiandien skaičiau knygoj, tai procesas daug ilgesnis nei paprastos mielinės tešlos, bet neatrodo labai sudėtingas. Įsivaizdavau daug baisiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kadangi sena orkaite katastrofine buvo, tai picu pati nekepus buvau. Bet jau esu nusiziurejus pora receptu, darbe treciadieni su vaikais kepsiu viena. Jei patiks padas, butinai tada ir namie issikepus atnesiu ir cia ;)

    Sluoksniuotos mielines teslos nebandzius, bet va turiu jau nusiziurejus:
    http://www.hefe-und-mehr.de/2009/06/croissants-mit-pate-fermentee/

    Ja pasidaryti nera sunku, svarbu cia kilimas ir lankstymo technika. Va sekmadieniui norint tureti juos pusryciam, reikia pradeti ketvirtadieni su teslos darymu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails