Namus pasieke vel nauji kulinariniai zurnalai. Iskart pamaciau rabarbaru pyraga ir zinojau kas bus sekmadieni kepama :) Dar vis neatsivalgau rabarbaru! Recepte buvo didelis kiekis sviesto duotas, net i idara. Tai tiesiog mazinau, nes pabijojau kad nezmoniskai riebu bus. Iskepes rezultatas patiko tad dalinuos ir cia receptu. Produktus atsiskaiciavau savo 18x28 cm kepimo formelei tai juos ir pateikiu ;)
Trupininei teslai:
270 g miltu
100 g cukraus
200 g skysto(islydyto ir pravesusio) sviesto
Varskes masei:
500 g varskes
140 g cukraus pudros
1 pakelio vanilinio pudingo milteliu (38g)
1 pakelio vanilinio cukraus
2 kiausiniu
ir aisku ~250 g rabarbaru
Miltus, cukru bei skysta sviesta susideti i dubeneli ir rankomis uzsiminkyti trupinine tesla. Jos 2/3 deti i skardele, kuri pries tai padengta kepimo popieriumi buvo, paspausti graziai ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite 10 min. Likusia tesla isideti i saldytuva.
Kol pagrindas kepa, susimaisyti varskes mase: cukraus pudra, vanilini cukru bei pudingo miltelius susimaisyti ir kartu su varske bei kiausiniais isplakti iki vientisos mases.
Rabarbarus nusilupti ir susipjaustyti mazais gabaliukais.
Apkepusi pagrinda isimti is orkaites ir leisti 5 min pastoveti ir pravesti. Tada deti ant jo varskes mase, ant kurios paskleisti rabarbarus ir rankomis uztrupinti likusia trupinine tesla. pasauti i orkaite 45 min. toliau kepti.
Saltinis: zurnalas "essen&trinken Für jeden Tag" Nr.6.2010
Aguonėle, skystas sviestas tai tiesiog išlydytas ar kažkoks spec.?
AtsakytiPanaikintiFausta
Aha, tiesiog islydytas ;) aciu, pataisau ir paciam recepte!
AtsakytiPanaikintikažko mūsuose nesimato rabarbarų... ar aš akla gal? taip norėtųsi tokį pyragiuką sumeistrauti.. ar kokio kompoto nors išsivirti...
AtsakytiPanaikintiMan net keista Egifija, kad nerandi rabarbaru :( gal per salti dar orai jiems LT ...
AtsakytiPanaikintiYra tu rabarbaru. Bet LT jie deficitiniai, arba savo darze arba pas bobute turgelyje, parduotuvese nera :-)
AtsakytiPanaikintiGaliu pora stiebeliu padovanoti kam reikia :-)
Dalia kaip miela is tavo puses ♥
AtsakytiPanaikintiAguonele, labai aciu uz si receptas! Labai skanus pyragas ypac rabarbaru rugstele:) Rekomenduoju visiems:)
AtsakytiPanaikinti