Prisiprase... prisiprase jog iskepciau kazka su aguonomis :) Gal ir Jus sudomins skanus vyniotinis, kuriam reikia:
teslai:
180 g varskes
1 kiausinio
5 v.s. pieno
5 v.s. aliejaus
80g cukraus
300 g miltu
1 a.s. vanilinio cukraus
1 a.s. kepimo milteliu
Idarui:
110 g maltu aguonu
30 g razinu
1 kiausinio (atskirto)
60 g cukraus
3 v.s. karsto pieno
1 a.s. vanilinio cukraus
Varske issitrinti kartu su kiausiniu, tada sudeti likusius produktus, uzminkyti tesla ir padeti 30 min i saldytuva.
Pasidaryti idara: aguonas uzpilti karstu pienu, sudeti kiausinio tryni ir likusius produktus. Gerai saukstu sujungti viska. Baltyma issiplakti ir atsargiai imaisyti i tesla.
Atsaldyta varskes tesla issikocioti ant miltuoto stalo staciakampio forma. Uztepti idara ir susukti. As aptepiau kiausinio trynio & pieno plakiniu bei uzbarsciau migdolinemis plokstelemis. Pasauti i ikaitinta 180° orkaite ~ 45 min. Skanaus!
Saltinis: cia
Vienas klausimelis- jei malto aguonu neturiu, tik paprastas tas, ar tiks, ar jas butina kazkaip special sumalti?:)
AtsakytiPanaikintiOriginaliame recepte ir detos cielos, cia jau skonio reikalas ;) as perku jau maltas, tad galiu tik patarti kokioj kavamalej susimalti arba deti cielas ;)
AtsakytiPanaikintiKaip aš dievinu tokius kepinius! :) Smagiausia, kad čia tešla nemielinė.
AtsakytiPanaikintiTaviškis taaaip apetitiškai paskutinėje nuotraukoje žiūri. :)
mmm, kaip cia gardu. mane tokie pyragai taip visada vilioja. O ka butu galima pakeisti varske? Turiu omeny prie kokios mes lietuviskos priprate i nelietuviska kazka panasu i varske? ;)
AtsakytiPanaikintiVilma: ciau :)
AtsakytiPanaikintiDalija: as zinok varske perku pas lenkus. Ji man tokia kaip lietuviska ir viskas puikiai gaunas :) kuo pakeisti net nezinau, nebent ricota, bet reikia cukraus kieki tada dauginti ;)
Mane, kaip ir Vilmą, labiausiai žavi, jog nereik mielių naudot :) Tuomet visas veiksmas greičiau vyksta ir greičiau gali ragaut :))
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai žvelgia pirmoji nuotrauka, oi.
Aciu Jurgita :) Zinai, o man mieliniu teslu jokios kitos neatstoja ♥ galiu ir tris dienas kildinti, nes vien tik svieziai iskeptos kvapas pavergia :)
AtsakytiPanaikintiKaip man patinka kepiniai su aguonomis :)mmm... o šis atrodo greitai paruošiamas ir lb skanus ;)
AtsakytiPanaikintiO ką galima panaudoti dar? Turiu mažai aguonų ir visai neturiu razinų. :)
AtsakytiPanaikintiGal kokiu maltu riesutu...
PanaikintiGalvoju gal smulkiai pjaustyti obuoliai tiktu. Neplanavau kepti, bet pamačiau tešlą su varškę ir negalėjau atsispirti.
AtsakytiPanaikintiO obuoliai su aguonom tinka? Man kazkoks keistas derinys rodos, gal kai pati nelabai obuolius pyraguos megstu tai sunkiai skoni galiu isivaizduoti. Eksperimentuokit, nes man tikrai sunku ka bepatarti kai nebandzius ;)
PanaikintiLabai tinka. Yra skanus obuolių-aguonų pyragas.
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau už kito blogo nuorodą :)
http://www.sauletavirtuve.lt/?p=583
"Sauleta virtuve" man patinka! Na tada kombinuokite kazka :)
AtsakytiPanaikintiNa labai skanus gavosi. Ačiū. :)
AtsakytiPanaikintiTokia skani tešla, kad šiandien nusprendžiau kepti su obuoliais ir cinamonu. :)
AtsakytiPanaikinti