1/8 l pieno
1 pak. sausu mieliu ( 7g)
1 a.s. + 35 g cukraus
30 g sviesto
300 g miltu
1 kiausinio
ziupsnelio druskos
aliejaus virimui, cukraus ar cukraus pudros spurgoms apvolioti
uogienes idarui
> Piena su 1 a.s. cukraus pasildyti iki 38° . Suberus mieles ismaisyti ir uzdengus svariu ranksluosteliu pastatyti siltai kad suputotu. Tai uztrunka ~10 min.
> I ta laika kol mieles auga, pasildyti sviesta ir leisti vel atvesti.
> Miltus, cukru, ziupsneli druskos ir kiausini sudeti i didesni dubeni ir uzminkyti. Tada sudeti sviesta ir supilti mieles. Uzminkyti tesla. Ja minkau ~ 10 min, kol ji tampa maloni ir niekur nebelimpa ;) Tada uzdengiam inda ir statom siltai gerai valandai. As dedu siuo metu laiku inda ant radijatoriaus :super:
> Iskilusia tesla isminkyti ir iskocioti. Na , ne per plonai. va kaip nuotraukoj matos ... gal kokio 1 cm storiu. Tada mazos stiklines pagalba issidurti apskritimus, kuriuos deti ant miltuotos lenteles ir vel palikti 20 min pakilti siltai.
> Ikaitusiame aliejuje isvirti. Na sakyciau kiekviena puse po mazdaug 4 min. Cia sunku pasakyti, reikia su nuojauta dirbti :D Isemus deti ant popieriniu serveteliu, kad riebaliukus sugertu. Konditerinio svirksto pagalba ispausti uogiene, gausiai apvolioti ar tai cukruje ar tai cukraus pudroje ir skanauti !
P.S. Man gavos 18 spurgikiu. Mielinius gaminius megstu tik pirma diena, sios taip pat man pasirode tik pirma diena skaniausios. Bet gerai kad antrai ne tiek daug ir beliko, tai su kava susivalgys :D Spurgos nera labai saldzios!
Saltinis: knyga "Die maxi-mini-Maus Party Rezepte"
Saunuole! Atrodo labai gardziai ir kokios apvalutes ;)
AtsakytiPanaikintia jau apvalumas ne mano deka gavos, jos pacios cia taip issipute ! aciu ;)
AtsakytiPanaikintiaciu uz recepta;)
AtsakytiPanaikintidariau is dvigubos porcijos! labai skanu, nors ir dariau be idaro, nes truputuka per dideles skylutes su svirkstu gaunasi (kelis idariau zemuogiu uogiene, bet veliau tingejau su kitais zaist). bet ir taip labai super ;)
anksciau kazkokias panasias spurgytes darydavau, bet ten reikedavo po du rutuliukus lipdyt i vidu idejus uogienes, tepti sonus su baltymu ir klijuot. o juos verdant uogiene daznai ir per sonus pabegdavo. taip zymiai greiciau :) tiesa, as dariau su svieziom mielem.
Jurga labai dziugu, kad pavyko ir patiko super! Kas liecia mieles, man kazkaip tik su sausom gaunas kepiniais, svieziu tiesiog bijau :) nors ko gero juokingai skamba... o idarui maciau dar varijanta kaip daro: ant svirksto uzsideda siaudeli nukirpta ir taip uogiene ispaudzia ! As turiu specialu kepiniams tokiems antgaliuka ;) beje, aciu uz komentara !Dziaugiuos kiekviena nuomone, nesvarbu kokia ji.
AtsakytiPanaikintiAguonėle, negalėjau nepakomentuot, kai perskaičiau aukščiau esantį postą. Tu bijai šviežių, o aš sausų mielių. Man su sausom mielėm niekada tešla neiškyla. Kiek esu dariusi, tik su šviežiom kyla. Sausos mielės man lyg velniui kryžius :D
AtsakytiPanaikinti:DD matai kaip buna. Zinai, sausu mieliu pakuotes as laikau saldytuve ir kai tik uzsinoriu, issitraukiu ir dirbu su jomis. Svieziu reikia galiojimo ziureti, du kartus dariau ir net nesuputojo jos man... tai trenkiau ir sakiau jau kai labai labai daug valios turesiu tada vel bandysiu su jomis :DD bet tai bus ne greitai.
AtsakytiPanaikintiDaug kas sako, jog skonis skirias. Nezinau, tai tada reikstu jog as neskanias valgau :D pasigincyciau ;)
ai, dar prisiminiau, jog mano naudotos sviezios mieles buvo likusios nuo kuciu bandeliu.. taip taip! :)
AtsakytiPanaikintias jas buvau imetusi i saldikli ir dabar issitraukiau. visai gera ideja;)
o anksciau irgi labiau patkdavo dirbt su sausom mieles, tik kad ju "nepadozuosi" kiek reikia- arba mazdaug 0,5kg imi viena pakeli, arba kelis, jei nori, jog iskiltu :D
o su svieziom mielem, man atrodo, pavyksta kepiniai labiau su mieliu aromatu:/
Geras dalykas su uzsaldymu!
AtsakytiPanaikintina negundinkit ... nes tikrai nusipirksiu vel svieziu mieliu :D
Aš dariau „Turkiškus poncikus“ pagal jūsų receptą tik su šviežiom mielėm. Bijojau rizikuot su sausom :D
AtsakytiPanaikintiva va ta baime man pazystama :DD
AtsakytiPanaikintibet, kiek pas tave daug kepinių visokiausių!!!
AtsakytiPanaikintiužpavydėjau :D Noriu spurgos :)
Grazus gyvenime, siai dienai po pietu pasiulyti galesiu tik norvegiskas bandeles jei gausis :) o kepinius megstam pusryciais ir siaip prie kavos, arbatos, pieno ...
AtsakytiPanaikintina,tai laukiu rezultato :)
AtsakytiPanaikintilabai viliojantis receptas...aciu aciu...einu daryti...taip viskas aiskiai surasyta...niam niam atrodo...
AtsakytiPanaikintiAnonimiske:
AtsakytiPanaikintidar nedekok, kai iskepsi ir patiks tada galesi :) o dabar ir mane sugundei jau kokiems mieliniams kepiniams... mastau...
Aguonele, kepiau sitas spurgytes tik su svieziom mielem. Viskas puikiai pavyko, nors mielines spurgas kepiau pirma karta. Nors man asmeniskai labiau tos varskines, bet ir sitos seimynos buvo ivertintos :)
AtsakytiPanaikintiKristina kai kepiau sias spurgas tai dar su sveiziom mielem nedraugavau :) Dabar ir as tik su jom kepciau...
AtsakytiPanaikintio kas liecia varskines spurgikes, tai taip, jos daug greiciau pasidaro ir rezultatas daznai geras! bet nebutum jauciu mes, jei vis ko nors nauja nepabandytume, ane?
Tai butent, atrodo jau yra atrasti tie patys paciausi kepiniai kurie eile metu yra gaminami ir niekad nenuvilia, bet vis tiek vis kazka naujo knieti isbandyt...
AtsakytiPanaikintiVakar prikepiau šitų spurgų su abrikosų džemu - nespėjau sureaguot kaip jos dingo. Man labai patiko, kad nereikia su jom terliotis ir rankom formuot. Super. AČIŪ !!!!
AtsakytiPanaikintikas tas a.s? aciu
AtsakytiPanaikinti1 arbatinis šaukštelis ;)
AtsakytiPanaikintidievuleliau kaip skaniai atrodo.....norisi palaizyt ta nuotrauka....zygiuoju virtuven :D
AtsakytiPanaikinti....parzygiavau atgal i kambari..... ABSOLIUCIAI FANTASTISKAI NEREALIAI AFIGENAI SKANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU....dabar 22:07, o as kapoju spurgu lekste........... Tegyvuoja celiulitas..... :))))))))))))))))) o jei rimtai-nuolat gaudavosi kietokos kokias bekepciau, o sitas voliojant cukruje pirstai prasmeginejo kiaurai nuo minkstumo....NAKTIPIECIAI TOBULI!!!! MILIJONA KARTU ACIUUUUUU!!!!!!!!!
AtsakytiPanaikintiMilijoną kartą prašom ;) Tokiu oru tik jas ir valgyti belieka ;)
AtsakytiPanaikintinesuprantu kiek pieno reikia mililitrais,padekit kas nors
AtsakytiPanaikinti125 ml ;)
AtsakytiPanaikintiPlanuoju savaitgalį daryti šias spurgas.
AtsakytiPanaikintiNoriu pasiteirauti kiek į tešlą reikėtų dėti šviežių mielių?
20-21g ;)
Panaikinti