2010 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Mielinės spurgos su uogienės įdaru

Mums reikia:

1/8 l pieno
1 pak. sausu mieliu ( 7g)
1 a.s. + 35 g cukraus
30 g sviesto
300 g miltu
1 kiausinio
ziupsnelio druskos
aliejaus virimui, cukraus ar cukraus pudros spurgoms apvolioti
uogienes idarui

> Piena su 1 a.s. cukraus pasildyti iki 38° . Suberus mieles ismaisyti ir uzdengus svariu ranksluosteliu pastatyti siltai kad suputotu. Tai uztrunka ~10 min. 

> I ta laika kol mieles auga, pasildyti sviesta ir leisti vel atvesti.

> Miltus, cukru, ziupsneli druskos ir kiausini sudeti i didesni dubeni ir uzminkyti. Tada sudeti sviesta ir supilti mieles. Uzminkyti tesla. Ja minkau ~ 10 min, kol ji tampa maloni ir niekur nebelimpa ;) Tada uzdengiam inda ir statom siltai gerai valandai. As dedu siuo metu laiku inda ant radijatoriaus  :super:

> Iskilusia tesla isminkyti ir iskocioti. Na , ne per plonai. va kaip nuotraukoj matos ... gal kokio 1 cm storiu. Tada mazos stiklines pagalba issidurti apskritimus, kuriuos deti ant miltuotos lenteles ir vel palikti 20 min pakilti siltai.  

>  Ikaitusiame aliejuje isvirti. Na sakyciau kiekviena puse po mazdaug 4 min. Cia sunku pasakyti, reikia su nuojauta dirbti :D Isemus deti ant popieriniu serveteliu, kad riebaliukus sugertu. Konditerinio svirksto pagalba ispausti uogiene, gausiai apvolioti ar tai cukruje ar tai cukraus pudroje ir skanauti !

P.S. Man gavos 18 spurgikiu. Mielinius gaminius megstu tik pirma diena, sios taip pat man pasirode tik pirma diena skaniausios. Bet gerai kad antrai ne tiek daug ir beliko, tai su kava susivalgys :D Spurgos nera labai saldzios!

Saltinis: knyga "Die maxi-mini-Maus Party Rezepte"

28 komentarai:

  1. Saunuole! Atrodo labai gardziai ir kokios apvalutes ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. a jau apvalumas ne mano deka gavos, jos pacios cia taip issipute ! aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aciu uz recepta;)
    dariau is dvigubos porcijos! labai skanu, nors ir dariau be idaro, nes truputuka per dideles skylutes su svirkstu gaunasi (kelis idariau zemuogiu uogiene, bet veliau tingejau su kitais zaist). bet ir taip labai super ;)
    anksciau kazkokias panasias spurgytes darydavau, bet ten reikedavo po du rutuliukus lipdyt i vidu idejus uogienes, tepti sonus su baltymu ir klijuot. o juos verdant uogiene daznai ir per sonus pabegdavo. taip zymiai greiciau :) tiesa, as dariau su svieziom mielem.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jurga labai dziugu, kad pavyko ir patiko super! Kas liecia mieles, man kazkaip tik su sausom gaunas kepiniais, svieziu tiesiog bijau :) nors ko gero juokingai skamba... o idarui maciau dar varijanta kaip daro: ant svirksto uzsideda siaudeli nukirpta ir taip uogiene ispaudzia ! As turiu specialu kepiniams tokiems antgaliuka ;) beje, aciu uz komentara !Dziaugiuos kiekviena nuomone, nesvarbu kokia ji.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonėle, negalėjau nepakomentuot, kai perskaičiau aukščiau esantį postą. Tu bijai šviežių, o aš sausų mielių. Man su sausom mielėm niekada tešla neiškyla. Kiek esu dariusi, tik su šviežiom kyla. Sausos mielės man lyg velniui kryžius :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. :DD matai kaip buna. Zinai, sausu mieliu pakuotes as laikau saldytuve ir kai tik uzsinoriu, issitraukiu ir dirbu su jomis. Svieziu reikia galiojimo ziureti, du kartus dariau ir net nesuputojo jos man... tai trenkiau ir sakiau jau kai labai labai daug valios turesiu tada vel bandysiu su jomis :DD bet tai bus ne greitai.
    Daug kas sako, jog skonis skirias. Nezinau, tai tada reikstu jog as neskanias valgau :D pasigincyciau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. ai, dar prisiminiau, jog mano naudotos sviezios mieles buvo likusios nuo kuciu bandeliu.. taip taip! :)
    as jas buvau imetusi i saldikli ir dabar issitraukiau. visai gera ideja;)
    o anksciau irgi labiau patkdavo dirbt su sausom mieles, tik kad ju "nepadozuosi" kiek reikia- arba mazdaug 0,5kg imi viena pakeli, arba kelis, jei nori, jog iskiltu :D
    o su svieziom mielem, man atrodo, pavyksta kepiniai labiau su mieliu aromatu:/

    AtsakytiPanaikinti
  8. Geras dalykas su uzsaldymu!
    na negundinkit ... nes tikrai nusipirksiu vel svieziu mieliu :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš dariau „Turkiškus poncikus“ pagal jūsų receptą tik su šviežiom mielėm. Bijojau rizikuot su sausom :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. bet, kiek pas tave daug kepinių visokiausių!!!
    užpavydėjau :D Noriu spurgos :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Grazus gyvenime, siai dienai po pietu pasiulyti galesiu tik norvegiskas bandeles jei gausis :) o kepinius megstam pusryciais ir siaip prie kavos, arbatos, pieno ...

    AtsakytiPanaikinti
  12. labai viliojantis receptas...aciu aciu...einu daryti...taip viskas aiskiai surasyta...niam niam atrodo...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Anonimiske:
    dar nedekok, kai iskepsi ir patiks tada galesi :) o dabar ir mane sugundei jau kokiems mieliniams kepiniams... mastau...

    AtsakytiPanaikinti
  14. Aguonele, kepiau sitas spurgytes tik su svieziom mielem. Viskas puikiai pavyko, nors mielines spurgas kepiau pirma karta. Nors man asmeniskai labiau tos varskines, bet ir sitos seimynos buvo ivertintos :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kristina kai kepiau sias spurgas tai dar su sveiziom mielem nedraugavau :) Dabar ir as tik su jom kepciau...
    o kas liecia varskines spurgikes, tai taip, jos daug greiciau pasidaro ir rezultatas daznai geras! bet nebutum jauciu mes, jei vis ko nors nauja nepabandytume, ane?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Tai butent, atrodo jau yra atrasti tie patys paciausi kepiniai kurie eile metu yra gaminami ir niekad nenuvilia, bet vis tiek vis kazka naujo knieti isbandyt...

    AtsakytiPanaikinti
  17. Vakar prikepiau šitų spurgų su abrikosų džemu - nespėjau sureaguot kaip jos dingo. Man labai patiko, kad nereikia su jom terliotis ir rankom formuot. Super. AČIŪ !!!!

    AtsakytiPanaikinti
  18. kas tas a.s? aciu

    AtsakytiPanaikinti
  19. dievuleliau kaip skaniai atrodo.....norisi palaizyt ta nuotrauka....zygiuoju virtuven :D

    AtsakytiPanaikinti
  20. ....parzygiavau atgal i kambari..... ABSOLIUCIAI FANTASTISKAI NEREALIAI AFIGENAI SKANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU....dabar 22:07, o as kapoju spurgu lekste........... Tegyvuoja celiulitas..... :))))))))))))))))) o jei rimtai-nuolat gaudavosi kietokos kokias bekepciau, o sitas voliojant cukruje pirstai prasmeginejo kiaurai nuo minkstumo....NAKTIPIECIAI TOBULI!!!! MILIJONA KARTU ACIUUUUUU!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Milijoną kartą prašom ;) Tokiu oru tik jas ir valgyti belieka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  22. nesuprantu kiek pieno reikia mililitrais,padekit kas nors

    AtsakytiPanaikinti
  23. Planuoju savaitgalį daryti šias spurgas.
    Noriu pasiteirauti kiek į tešlą reikėtų dėti šviežių mielių?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails