2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Šokoladinis tortas

Toks šokoladinis šokoladuotas, bet be galo skanus. Nei velnio nepersaldus & nepersunkus! 

26 cm tortinei formai reikia:

Šokoladiniam pagrindui: 75 g miltų
                                         8 g kakavos
                                         70 g šalto sviesto, kūbeliais
                                         35 g maltų riešutų
                                        35 g cukraus pudros

Šokoladiniam biskvitui: 5 kiaušinių
                                        125 g cukraus
                                       50 g miltų
                                       50 g krakmolo
                                       25 g kakavos

Vaniliniam-šokoladiniam putėsiui: 
                                       150 ml pieno
                                       100 ml grietinėlės
                                       2 vanilės anksčių
                                       3 kiaušinių trynių 
                                       50 g cukraus
                                       350 g juodo šokolado
                                       450 ml išplaktos iki standumo grietinėlės

Kakavinei želei: 150 ml vandens
                           180 g cukraus
                           60 g kakavos
                           120 ml grietinėlės
                          4 želatinos lapelių

šokoladiniam pagrindui skirtų produktų greitai užminkyti tešlą, iškloti kepimo formą ir pašauti į įkaitintą iki 160° orkaitę 16 min kepti. Išimti ir ataušinti.

Išsikepti biskvitą. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki šviesių putų. Miltus susimaišyti su krakmolu bei kakava ir įsijoti į kiaušinių masę. Atsargiai sujungti viską ir sukrėtus į kepimo formą pašauti į 170° karštą orkaitę 30-35 min. Tiesiog  tikrinti dantų krapštuku ar iškepęs. Išimti ir leisti atvėsti. O tada padalinti į 2 dalis.

Šokoladinius putėsius daryti taip: Pieną susimaišyti su grietinėle.  Į šią masę dėti išgremžtą vanilinės ankščių turinį bei pačias ankštis ir palikti kažkiek tai laiko pastovėti. Šokoladą susismulkinti.
Kiaušinio trynius išsukti gerai su cukrumi iki putų. Į šią masę pilti pieno mišinį (ankštis išimti), statyti ant vandens garų ir pastoviai maišyti šluotele, kol masė tiršta bus. Jokiu būdu neužvirinti! Tiesiog kantriai maišyti ir kažkada matysis, kada jau masės konsistencija kitokia yra. Man užtruko ~30-35 min. Tada pilti ant šokolado ir pamaišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Leisti šiek tiek praaušti ir atsargiai sumaišyti su išplakta grietinėle.

Rinkti tortą.pagrindą bei biskvitus laisčiau stiprios kavos, maišytos su karameliniu likeriu mišiniu. Taigi, į formą dėti šokoladinį pagrindą. Ant jo šiek tiek putėsių. Dėti vieną iš abiejų pusių laistytą biskvitą, ant jo putėsių ir vėl biskvitą ir vėl putėsių. Statyti šaldytuvan porai val.

Na ir priėjome prie šio torto karūnėlės :) Šokoladinės želės! Jinai nesigauna standi, bet duoda tą cinkelį. Iš tikrųjų patarčiau daryti iš pusės kiekio, nes man jos atliko. O gamybos eiga tokia: vandenį sumaišyti su grietinėle bei cukrumi ir statyti virti. Kai užvirs, suberti kakavą ir virti 3 min. Įdėti išbrinkintus ir išspaustus želatinos lapelius ir padėti aušti. Kai ši masė pradės tirštėti, užpilti ant torto ir vėl statyti šaldytuvan porai val. O tada jau griebiam šakutes ir skanaus!!!


Šaltinis: knyga "Die kulinarischen Abenteuer der Sarah Wiener".

26 komentarai:

  1. O viešpatie su viešpačiukais koks tortas! Drėgnumas net pro monitorių laša. NORIU!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kita diena kiekvienas gabalelis - tikras geris ♥ Net pati sau pavydziu ir likusiu nesidalinsiu su niekuom :P

      Panaikinti
  2. Aš nepavydžiu, visai nepavydžiu, iš viso nepavydžiu ir tiesiog visiškai nepavydžiu...ir taškas.
    O jeigu rimtai, iš kur pas Tave tiek kantrybės, gėrio ir grožio suvokimo, skonio pajautimo? Papasakok?:)
    Nerealus...aš sau neleidžiu tokių skanuolių valgyti, bet nuo šio šaunuolio nesuge bėčiau atsisakyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta prajuokinai...ne tas žodis kaip prajuokinai :))
      Kokios čia kantrybės! Išleidžiu vyrą mocu važinėtis, tai kepu kad nervus nuraminčiau :DD vat pavyzdžiui aš norėčiau tiek valios kaip tu turėti ir tokių gėrių nevalgyti, bet ...nigaliu, noriu saldaus pastoviai!!!!!!

      Panaikinti
  3. Susigundziau :) O kiek reiktu zalatinos,jei ji ne lapeliais,o granuliuota?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 1 lapelis atitinka taip 2g geros birios. Tik kaip tą birią ruošti, aš nežinau nes su jai nedraugauju :(

      Panaikinti
  4. Tada sutinku, kad kiekvienas vyro sugrįžimas kaip šventė:)) O šventei tortas privalomas.
    Kai pastoviai su antsvoriu kaunuosi, tai tenka kai kurių malonumų atsisakyti...nors kartais taip jų norisi:((

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tortas tikrai nerealiai skaniai atrodo. Kaip tik ieškau dukrai gimtadieniui šokoladinio torto. Iškilo klausimas. žele tai čia ant torto viršaus užpilta, ar kur kitur...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip taip, zele pilas tik ant pacio virsaus.

      Panaikinti
  6. kaip grazu...kokios foto nerealios...

    AtsakytiPanaikinti
  7. o cia jusu nurodyti kiekiai originalo ar jau sumazinti per puse?;) aciu

    AtsakytiPanaikinti
  8. O torta reika surinkti pacioje torto formoje. Noriu iskepti vyro gimtadienui :) Tikiuosi bus skanu ir man pavyks susidoroti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As renku visada torto formoje, arba bent sonus sudejus. Vien tam, kad jis tiesiai susirinktu. O si tai dar reikia ir saldytuve palaikyti surinkus, kad kremas siek tiek sutvirtetu.

      Panaikinti
  9. O reikia per nakti saldytuve palaikyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebutina, bet pora val saldytuve tai tikrai reikia.
      P.S. visi tortai kita diena skanesni ;)

      Panaikinti
  10. Na tada is vakaro darysiu. Liko dar viena tarto recepta issirinkti kito vaiko gimtadieniui :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. isbandziau! treciajam gimtadieniui, mat abu su suneliu esame sokoladomanai :)

    Apatinis pagrindas gavosi laaaabai trapus, isimant is formos nuluzinejo krastai, tad kitakart neisimineciau is formos, iskart joje ir sutepineciau (dabar irgi atgal sudejusi luzenas sutepinejau vis tiek toje formoje).
    Biskvitas gavosi plonas, nors ir kiausinius is sirdies plakiau, ir kitus produktus sijojau..
    Uztat putesiai fantastiski! Ju deka per nakti pastovejes tortas susiklijavo, apatinis pagrindas nebekrenta (laikiau rankose torta- jokiu bedu).

    Dar neprapjovem, bet puosybai reikejo krasta nupjauti, tai jau abudu su maziumi smaliziavom, labai gardus!

    AtsakytiPanaikinti
  12. o kur gauti želatinos lapelių ?

    AtsakytiPanaikinti
  13. O kokia naudojate kakava? Pacia paprasciausia?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. atleiskit uz kvailus klausimus, dar tik pradedancioji esu pyragu kepime, bet buna parasyta ant pakelio, kad butent kepimui skirta kakava?

      Panaikinti
    2. Taip, yra. As naudoju Dr.Oetker, bet maciau jog ir Beata turi isleidus.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails