2012 m. kovo 27 d., antradienis

Kavos & grietinėlės likerio duetas torte

Toks greitas, lengvas tortukas su labai jaučiamu grietinėlės likeriu. Man trūko šiek tiek saldumo. Kitiems 5 valgiusiesiems ne, tad čia skonio reikalas ;)
Bet sugebėjau aš želatiną idealiai paruošti ♥ ♥ Čia kaip Kalėdos ir gimtadienis viename :DD 
22 cm tortinės formai reikia:

Biskvitui: 3 kiaušinių
              3 v.š. ledinio vandens
              150 g cukraus
              2 a.š. vanilinio cukraus
              125 g miltų
              25 g kakavos
              1 nubrauktas a.š. kepimo miltelių
              2 v.š. grietinėlės likerio (ėmiau Amarula)
Pertepimui: 300 g grietinėlės
                    ~ 80 g šokolado
                    3 lapelių želatinos (arba 5 g birios)
                    50 ml stiprios kavos (espresso)
                    30 ml grietinėlės likerio
                    1 a.š. vanilinio cukraus (berčiau žymiai daugiau, nes man saldumo trūko)
                   1 v.š. kakavos

Pasiruoškime biskvitą: kiaušinio baltymus išplakti su vandeniu iki standumo. Toliau plakant suberti palaipsniui cukrų.
Kiaušinio trynius išsukti su vaniliniu cukrumi ir šią gautą masę sujungti su baltymais.
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais bei kakava ir įsijoti į kiaušinių masę, sujungti atsargiai viską. Pačiame gale supilti likerį. Gautą tešlą supilti į kepimo formą ir pašauti į įkaitintą 180° orkaitę 35 min. Tiesiog tikrinti dantų krapštuku ar jau iškepęs. Ataušinti.

Grietinėlę išplakti iki standumo. Želatiną išbrinkinti. Stiprią kavą kartu su likeriu pašildyti ir joje ištirpinti išspaustus želatinos lapelius. Tada į šią masę dėti šiek tiek grietinėlės, kad temperatūra supanašėtų. Galiausiai visą sujungti su visa grietinėle. Pusę grietinėlės masės sumaišyti su kakava ir tarkuotu šokoladu, o kitą su vaniliniu cukrumi.

Biskvitą persipjauti į 2-3 dalis. Gerai apšlakstyti stipria kava bei likeriu, dėti pirma vieną pertepimą, biskvitą ir tada kitą pertepimą. Žodžiu, rinkti tortą kaip kam patinka :) Puošti taip pat! Padėti mažiausiai pora val šaldytuvan (skaniausias kitą dieną, gerai įsigėręs)  ir skanaus!
Šaltinis: čia 


******
Užmatyta kituos blog'uose :)

Kepykla 5 

42 komentarai:

  1. aja- jaiiiii !!! kaip skaniai atrodo... <3
    tikrai bus isbandytas !

    AtsakytiPanaikinti
  2. A jetau Maryte, koks grožis!!!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu gedos turetum... "Pliazo" sezonas arteja:)
    Su malonumu i sveciu uzsukciau:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu mažule pati gėdos turėtumei :DD pati kaip šakaliukas, tau tikrai neturi rūpėti torto kcal ;)
      P.S. aš jau ruošiuos tau skambinti dėl fotoshooting'o, gi sezonas prasidėjo. Tada ir dėl torto susitarsime :)

      Panaikinti
  4. Vau!!!!!!!! Tobula!!!!!!!!!!!Fantastiška!!!!!!!
    Su duona nenustoji stebinti...o dabar jau ir su tortais:) Labai gražu:) Kitą savaitę važiuosiu pro šalį...prašau kokį vieną ir man iškepti;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau duoną išmokau kepti, dabar tortams eilė atėjo :)

      Panaikinti
  5. Jeetau tikrai - koks jis tobulas!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonele, super tortas su superinem foto (kaip visada) :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nustojau kepti tortus,nes gi vasara ateina,norisi i grazias sukneles ilysti ir bikini :D,bet si vistik isbandysiu,negaliu atsispirti su kava regis tirps burnoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O cia sokoladu taip smulkiai patrintu barstei,ar kakava?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Barsčiau biskvitu ;) Man iškepus susidarė šiokia tokia kepurėlė, kurią nupjoviau, sutarkavau ir persijojau ant torto. Visas menas ;)

      Panaikinti
  9. Merginos, ačiū Jums visoms už tokius gražius žodžius ♥

    AtsakytiPanaikinti
  10. Atrodo labai skaniai ! Ir kava su likeriu ne prie tortuko, o tortuke labai puikus dalykas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tavo nuotraukos sujaukė visą mano Velykinį saldaus stalo sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Atrodo siaubingai skaniai - ir sis tortas ir visi kiti saldumynai cia :) bet pritariu jau issakytiems komentarams - bikinio sezonas ant nosies :) teks pavarvinti seile tik i nuotrauka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Šiandien bandžiau kept si pyraga. Isplakus grietinėle man ji praskydo sumaisius su kakava ir sokoladu. Kažkur trūksta tikslumo recepte.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu kad žinokit viskas pažodžiui surašyta kaip kad aš dariau ir jokia klaida neįsivėlus.
      Kakavos milteliai ir tarkuotas šokoladas dedas į jau su želatina sujungtą grietinėlę ir atsargiai kuo puikiausiai išsimaišo. Neįsivaizduoju kodėl Jums "praskydo". Man net su be laktozės grietinėle kuo puikiausiai gavos! Labai gaila...

      Panaikinti
  14. Brangute, gal žinai kiek gramais ar šaukšteliais želatinos reiktų? Turiu tik paprastą birią ...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Aguonele, nuostabiai tortukas atrodo. Ir toks nuostabiai subtylus derinys, mmm. Butinai isbandysiu :)
    Su grazia svente :* Silumos ir jaukumo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu sirdele ♥ Taip pat su grazia svente Tave! O kai torta issikepsi, tada irgi pranesk ar patiko!

      Panaikinti
  16. Nerandu net žodžių, kaip pagirt :) Jau toks skanus, toooks skanus :) Viskas pavyko puikiai, gaminau su Baileys. Ačiū, nuo šiol jis mano topinis <3

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. VAU ♥♥♥ Labai džiaugiuos, kad pavyko ir patiko!!!

      Panaikinti
  17. O kokiu kiekiu vandenio reiktu uzpilti 5 gramus zelatinos ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Man irgi gavosi YPATINGAI skanus, kas ragavo, nepatikėjo, kad naminis, nes paprastai tortų negaminu, todėl manau darysiu tol, kol užbaigsiu visą šiam tortui nusipirktą butelį alkoholio.
    Tik išvaizda ne tokia graži gavosi, nes abu kremai gana stipriai susigėrė į biskvitą, tai atrodė panašesnis į pyragą :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nai nai kaip puiku!
      Tik niekaip nesuprantu, kodėl pertepimai susigėrė į biskvitą. Per silpna želatina buvo?

      P.S. grietinėlės likeris gerai atšaldytas vasarą yra gėris ♥ O jei dar lašelį į kavos puodelį įsipilti ...mh ♥

      Panaikinti
  19. Sveiki, kokį šokoladą Jūs naudojote? :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Kokio riebumo grietinėles reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Dariau šį tortą - išėjo puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Man irgi praskydo grietinėlė. Jau pradžioj mačiau, kad kažkas ne taip bus.
    Jūs minit, kad biskvitą reikia sulaistyti. O nuo ko nupilti tą skystį ir kiek ml. Nes pilant visą kavos/likerio masę (80ml) į grietinėlę, na tikrai praskystina ją. Vat šitoj vietoj, manau jus nupilat kažkiek ir pasiliekat biskvito sulaistymui. Lauksiu iš jūsu patikslinimų ;)

    Labai pats tortukas patiko, viskas taip kvepėjo. Ryt ragausiu. Manau keletas nesklandumų neatbaidys toliau gamint :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip ir minejau senesniuos komentaruos, recepte jokios klaidos nera. Galbut paaiskinti galiu tik tuo, kad galbut grietinele pergreitai sujungete su zelatinos mase ir si buvo dar per silta. nors tokiu atveju sutrauktu... galbut grietinele netinkama kazkokia... Tokiu atveju reikia luktelti kol prades stingti ir tik tada rinkti torta. Nu tikiuos, jog skonis nenuvils ;) Man ir nemazai laiko reikejo, kol perpratau tortu kepimo ypatumus.
      Sulaistymui visada naudoju is akies viska.

      Panaikinti
    2. Ačiū už atsakymą :)
      Grietinėlė tinkama, visad su ja dirbu. Matyt per šiltas skystis buvo ir paleido grietinėlę. Tikrai bandysiu dar kartą :)

      Panaikinti
  23. o tai ar plakta grietinele ar paprasta ??? nes su paprasta nesiplaka iki standumo ??? o gal sadyti reikia ???

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails