Labai skanus troškinys. Toks tinkantis šiems dar vis niūriems orams, nes kai atšils, reiks kažką lengvesnio ant stalo tiekti ;) Aš ėmiau:
~800 g kiaulienos sprandinės (į 4 gabaliukus pjaustytos)
2 svogūnus
1 česnako skiltelę
~700 g bulvių
~50 g lengvai rūkytos šoninės
250 ml balto vyno (galima obuolių vyną imti; aš teturėjau tik balto pusiau sauso vyno ir jis puikiai čia tiko)
druskos, pipirų, šviežio muskato
mėgiamų kiaulienos prieskonių
Svogūną bei bulves susipjaustyti griežinėliais, česnaką smulkiai. Bulves sumaišyti su svogūnu, pabarstyti druska, pipirais, šviežiu muskatu (galima taip pat ir šiek tiek bulvių prieskonių įberti; aš čili pipiriuko irgi nepagailėjau) ir palikti šiek tiek pastovėti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepti trumpai bet iki gražaus rudumo mėsytę. Išimti, paskaninti druska, pipirais bei mėgiamais prieskoniais ir sudėti viską į ketaus puodą. Ant mėsytės užberti smulkintą česnaką bei sudėlioti bulvyčių masę, o ant jos pjaustytą šoninę. Užpylus vynu, indą uždengti ir pašauti į 150° orkaitę ~ 3 val. Po 2 val dangtį atidengti ir toliau troškinti viską. Skanaus!
Sveika,gal galite parasyti vokiskai keto puodas.Is anksto dekoju
AtsakytiPanaikintiGusseisentopf ;)
Panaikinti