Pamirštam iki šiol visas keptas focaccias, nes ši topina jas! ir vėl įsitikinau, kad kur bulvės (na gerai...čia pusfabrikačiai) dedas, duonelė daaaaug minkštesnė yra ;) Ši patiko labai. Labai puri ir drėgna. Kildinimas taip pat man priimtiniausias :) O mažai šeimynai išsikepti reikia:
250 g miltų
250 ml vandens
50 g bulvių košės miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. cukraus
10 g šviežių mielių
alyvuogių aliejaus bei rupios druskos
Visus tešlai skirtus produktus berti į kombaino indą ir užminkyti ganėtinai kietą tešlą. Indą uždengti ir dėti 3 val šaldytuvan kilti.
Orkaitę įkaitinti iki 200°.
Pakilusią tešlą aliejuotomis rankomis ištampyti ant aliejumi patepto popieriaus į stačiakampį. Pirštais įspausti duobelių, apšlakstyti viską alyvuogių aliejumi bei rupia druska (aš čili ir balto pipiriuko dar užbarsčiau) ir pašauti kepti pirma 10 min. Tada prisukti iki 180° ir dar ~15-20 min pabaigti kepti. Man nepatinka labai apskrudus, dėlto aš ištraukiu šiek tiek anksčiau ;) Skanaus!
Šaltinis: čia
**********
Mačiau, kas jau išbandė:
Jolita iš Belgijos
Šaltinis: čia
**********
Mačiau, kas jau išbandė:
Jolita iš Belgijos
Aš kažką panašaus pas jus kramčiau:))bet kepus pati tai nesu dar, gal tu jau sustok, o tai aš nebespėju:DD
AtsakytiPanaikintiDar ne į temą biški noriu paklaust, žinau, kad tu lyg esi kepus pyragą, ar tortą be miltų, ar ten daug reikalų yra?turiu tokią progelę ir receptą senai nužiūrėtą, o jei nesigaus?ar gali taip būti su tais bemilčiais?kaip manai?
Aha, esu kepus ir man rodos ne viena ;) Zinok gavesi viskas liuks, tikrai negaliu blogai atsiliepti.
PanaikintiAguonėle, čia ne į temą, bet ryte atsikėlusi radau raugą pabėgusį? Stresas, ką daryti?...ar toliau pildyti, ar išmesti kaip nepavykusį variantą, ar jau kepti duoną?:))) Esu panikoje ir nusivylime:)))
AtsakytiPanaikintiKaip suprast pabėgusį? tau jis išlipo iš indelio?
AtsakytiPanaikintiTai vadinas per šilta pas tave ir jis perrūgo...jeigu tai taip, tai mesčiau lauk, nes kepama duona bus per rūgšti :(
O jei tik indelis per mažas buvo, tada perdėk į didesnį ir toliau maitink.
Kaip atpažinti, kad perrūgo? Pagal kvapą, konsistenciją? Kvapas malonus, ką tik pauosčiau. Jis pas mane išlipo iš 0,5l stiklainio, labai daug išsipūtė. Pas mane apie namie apie 22 laipsnius šilumos.
AtsakytiPanaikintiNu kai perrūgsta, tada jis labai labai actu duoda, toks nemalonus kvapas. Bet mano akimis, pas tave per mažas indas buvo, nes labai jau šilta irgi nėra. Ko gero per didelį kiekį darais... Perdėk į didesnį indą ir žiūrėk kaip jis toliau tau augs. Raugas kaip vyras :) kartais ožiuojas, daug meilės ir supratimo reikalauja, bet kai perpranti tai vienas juokas :))
PanaikintiAčiū...labai labai:)
AtsakytiPanaikintiLaikau kumsčius, kad tik pavyktų. Žinau ką reiškia pirma prisiversti jį auginti!
PanaikintiDariau tokia duona idaryta tavo keptais baklazanais :)
AtsakytiPanaikintiO tu idara kaip paskleidei? Pries pasaunant kepti ar iskepusia tiesiog kaip sumustinukus?
PanaikintiKuo butu galima pakeisti bulviu miltelius?
AtsakytiPanaikintiManau bulviu kose, bet kokiu santykiu tai tikrai nepasakysiu,
PanaikintiAguonėle, be reikalo pergyvenate, kad nėra komentarų. Jūsų receptai puikūs, svarbiausia, kad parašote viską tiksliai ( deutsche Ordnung). Daug ką bandau, viskas puikiai išeina:)
AtsakytiPanaikintiO ypatingi komplimentai - nuotraukoms. Jos tikrai pranoksta nuotraukas, kurios talpinamos maisto žurnaluose LT. Jūsų nuotraukose visas maistas atrodo skaniai ir viliojančiai.
O kad lietuviai nerašo - tai nieko naujo. Parašys tik tada, jei bus blogai (kas nors nepasiseks).
Žodžiu, gaminkite toliau, fotografuokite ir dalinkitės savo pasiekimais.
Labai ačiū už tokius mielus žodžius ♥
AtsakytiPanaikintiKai kitą kartą užeis kokia dvejonė, aš atbėgus vis perskaitysiu Jūsų šį komentarą!