Nežinau kada esu kepus batoną... bet nauja kepimo forma paskatino išbandyti naują receptą :) Duonelė gavos puiki! Tikrai siūlau išbandyti ;) Aš kad nebūtų grynai iš paprastų miltų, maišiau dalimis su tipo 812. Taigi išsikepti reikia:
9 g druskos
50 ml vandens
6 g šviežių mielių
Viską sumaišyti ir palikti mažiausiai 30 min stovėti ( galima iki 20 val. Aš iškart stačiau šaldytuvan 17 val).
Tešlai: 500g miltų tipo 550 (aš dėjau 300 g Šiaulių kvietinių miltų/ tipo 812 ir 200 g miltų tipo550)
druskos-mielių- vandens mišinio
10 g cukraus
10 g krakmolo
1 a.š. medaus
30 g minkšto sviesto
250 g pieno
Į kombaino indą berti visus produktus, išskyrus sviestą, ir minkyti lėčiausiu greičiu 12 min. Tada sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir toliau minkyti 6 min, kol masė vienalytė bus ir gražiai į kamuoliuką sušoks. Uždengti ir statyti 2-3 val kilti. Turi gerai padvigubėti. Tada kepimo formą ištepti gerai sviestu (22 cm ilgio x 10 cm pločio x 9,5 cm aukščio). Pakilusią tešlą išsiversti ant stalo, perlankstyti ir suformuoti pailgą kepaliuką, kurį dėti į kepimo formą ir uždengus leisti ~ 2 val kilti, kol tešla su kraštais lygi bus. Pašauti į įkaitintą 190° orkaitę 40-45 min. Aš po 30 min išėmiau iš formos ir toliau kepiau, kad šonai taip pat apkeptų. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!
Šaltinis: čia
Kaip gražiai paskrudęs. Tepei viršų kuom nors prieš kepant?
AtsakytiPanaikintiNea, gi ilgai kepa ir balti miltai ;)
PanaikintiSusiruošiau daryti tešlą ir susimėčiau - pirminiam mielių paruošimui reikia druskos ar cukraus?
AtsakytiPanaikintitaip taip, druskos! Cia kitoks ruosimo budas. Sekmes!
AtsakytiPanaikintiSakyk ar mes kartu kepiame ,as vakar vakare formini batona kepiau ir duonyte,tik be bulviu.
AtsakytiPanaikintiPanašiai ;) Aš šiandien kažkokia per daug energijos turinti :DD O tu kepi būtent šį batoną? man jis idealus, bet dar niekas kaip ir neatsiliepęs iš skaitytojų, būtų įdomu kitų nuomonę išgirsti.
PanaikintiTada aš atsiliepsiu ;) Man jis irgi labai geras, vien toki ir tekepu dabar, bet, kita vertus, aš nesu bandžiusi labai daug batono receptų. Tačiau iš bandytų šitas geriausias ir lengviausias. Ačiū!
PanaikintiAčiū Alisa :)
PanaikintiDeja, neturiu kombaino, bandysiu rankomis tesla minkyti, tikiuosi pavyks :)
AtsakytiPanaikintiNa visai nekyla tesla. :(
AtsakytiPanaikintiKantrybes! Jei mieles aktyvios tai viskas turetu puikiai gauis ;) as sventems juos du net kepiau ir be problemu. Tad laikau kumscius,kad ir Jums pavyktu :) graziu Kaledu Jums!
AtsakytiPanaikinti