2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Salotos su vištiena ir juodosiomis pupelėmis

Labai skanios salotos ♥ Kažkada kažkur nusirašiau vištienos sausą marinato receptą ir būtinai norėjau jį išbandyti. Čia tiko idealiai ♥ Taigi ėmiau:

Vištienai: 350 g vištienos vidinių filiukių
                 šiek tiek džiovinto čili pipiro 
                 šiek tiek malto kumino
                 šiek tiek maltos kalendros 
                 1 a.š. rudo cukraus
                 druskos, pipirų

Visus prieskonius susidėjau į grūstuvą ir dar gerai sugrūdau. Įtryniau jais mėsytę ir palikau val pasimarinuoti. Tada beliko mėsytę tik apkepti gerai įkaitusioje griliaus keptuvėje.
        
Salotų padažui ėmiau (tiesiog maišiau ir žiūrėjau ar tinka viskas) : 
                                 alyvuogių aliejų
                                 balto balzamiko acto, ledinio vyno skonio
                                 druskos, pipirų
                                 citrinos sulčių
                                 medaus  

Salotoms: mėgiamų salotų 
                 kepintų kedro riešutų
                 kelis vyšninius pomidorus
                 pora mažų svogūniukų
                 stiklinę virtų juodųjų pupelių

Salotas paskleisti lėkštėje. Kedro riešutus susimaišyti su pomidorais, griežinėliais pjaustytais svogūnais, pupelėmis ir apšlaksčius keliais šaukšteliais pasigaminto padažo, išmaišyti ir sudėti ant salotų. Viską apšlakstyti likusiu padažu ir uždėjus vištieną, patiekti. Skanaus! 

2 komentarai:

  1. Man juodosios pupelės labai primena Braziliją, kokie nerealūs ten troškiniai su jomis. O salotose dar nė karto nesu valgiusi. Reikės paragauti...Tu perki konservuotas ar pati verdi?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails