2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

Vištienos faršu įdaryti pievagrybiai

Reda tiek išgyrė, kad nekepti būtų buvus nuodėmė :p
Mums patiko taip pat! Aš ėmiau:

15 didesnių pievagrybių
~450 g vištienos faršo
1 v.š. lydyto sūrelio
druskos, pipirų
didesnę česnako skiltelę
šviežių petražolių
faršo prieskonių
1 kiaušinį


fermentinio sūrio (Gouda)
šiek tiek majonezo

Kadangi pati maluos faršą, jį visada palieku mažiausiai 30 min "pailsėti", kad sutvirtėtų. Į tą laiką pasikepinu svogūną iki skaidrumo.
Tada į faršą mušiau kiaušinį, dėjau lydytą sūrelį, druską, pipirus, faršo prieskonius, smulkintą petražolę, svogūną, įspaudžiau česnaką ir paruošiau faršą.
Pievagrybius pasiruošiau įdarymui (išėmiau kotelius ir šiek tiek apipjausčiau galveles, kad daugiau įdaro tilptų ;). Į kiekvieną dėjau faršo, aptepiau majonezu ir pašoviau į 200° orkaitę. Po 15 min apibarsčiau sūriu ir toliau kepiau, kol lengvai parudo. Skanaus!
P.S. man bekepant išsiskyrė skysčių iš grybų, tai aš juos nupyliau po pusės laiko. 

3 komentarai:

  1. O kaip faina, kad vis dėlto susiviliojai :)
    O aš kaip tik kepu Tavo vanilinį sūrpyragį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pamačiusi pas Redą, galvoju, reikės kada pasigaminti, labai apetetingai atrodo...o kai pamačiau dar ir pas Tave, abejonių nebeliko:)Gaminsiu...labai suviliojote:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. 100 metų nieko iš grybų neruošiau :) esu gaminusi panašius su ricotos, čili ir citrinų įdaru - irgi labai gardu :) iš J.O. Mano Italija

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails