Kažkaip nepasiduodu tai masinei sausainių kepimo manijai. Ko gero dėlto, kad jų visur kur tik nueini tai ir gauni! Bet aš pasistengsiu visus savo gaminiais pradžiuginti.
Ilgai galvos sukti nereikėjo, ką čia tokio dovanosiu. Man patinka biskočiai, jų receptų begalė interneto platybėse. Pati esu seniau kepus taip pat skanius.
Šie gavos irgi puikūs! Labai patiko, kad toks lengvas traškumas nuo migdolinių plokštelių jaučias. MB net pareiškė jog ko gero klaidą padariau jam parodydama kur jie sudėti :D Taigi, jiems išsikepti reikia:
2 a.š. sviesto
3 a.š. cukraus
100 g migdolinių plokštelių
Sviestą dėti kartu su cukrumi į mažą keptuvėlę ir leisti maišant užvirti. Kai pradės įgauti lengvai rudą spalvą, suberti plokšteles ir toliau maišant dar pora min pakepinti. Atsidėti į šoną. Aš dar gerą lašą apelsininio likerio įpyliau :) Jo man reikia šiuo metu visur :)
115 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
1 a.š. vanilinio cukraus
240 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
Sviestą išsukti kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios masės. Tada įmušti kiaušinius ir toliau paplakti. Susimaišyti visus sausus produktus ir palaipsniui į tešlą įminkyti. Pačiame gale įminkyti lengvai karamelizuotas migdolines plokšteles.
Orkaitę laiku įkaitinti iki 170°. Tešlą padalinti į 2 lygias dalis ir drėgnomis rankomis suformuoti du pailgus kepaliukus, kuriuos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp vienas kito gerą tarpą. Pašauti kepti 25 min. Tada išimti ir leisti 5 min praaušti. Supjaustyti kokių 2 cm storiu, suguldyti ir pašauti kepti pirma ~10 min iš vienos pusės ir ~10 min iš kitos pusės. Leisti ataušti ant grotelių ir sudėti į sandarų indą. Skanaus!
P.S. tešla man velniškai lipni buvo, bet jei neklystu, visos jos tokios.
Aha dauguma biskočių sunkiai formuojasi. Aš tada arba miltuoju arba aliejuoju rankas, kad būtų lengviau į skardą išverst :)
AtsakytiPanaikintinu va, dabar jau žinosiu kuriuos biskočius kepti dovanų rinkinukams. Ačiūūūū :)
AtsakytiPanaikintiAtėjau, pamačiau, iškepiau.
AtsakytiPanaikintiVienas ragavusiųjų sakė, cituoju, mano liežuvis ką tik patyrė orgazmą.
Dėkui. :)
Egidija sekmes isbandant!
AtsakytiPanaikintiInsolente: nu bet tu ir greita! Ir kiek matau is tikruju verta buvo, jei toki komplimenta gavai ;) Liuks :DD
Kodel man gavosi tokia skysta tesla? Istekejo i visiska balute :(
AtsakytiPanaikintiPirma mintis, kuri man šovė tai perskaičius, tai kad orkaitė per šalta buvo. Kito paaiškinimo nežinau.
AtsakytiPanaikintiP.S. aš pati turiu orkaitėj pastačius termometrą ir reguliuoju jos karštį, nes ne visada yra taip, kad nustačius ant 180° viduje tikrai toks karštis yra ;)
Dekui, Aguonele. Na paeksperimentuosiu, nes rezultatas tikrai vertas pastangu. Kiaushiniai buvo arklishko dydzio. Gal miltu tiesiog 10 gr daugiau idesiu kt
AtsakytiPanaikintidieviško skonio, ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintitruputuka jauciasi soda, ar kepimo milteliai. gal to 1/4 kepimo milteliu galima nedeti???
AtsakytiPanaikintiTai tokiu atveju patarčiau geriau nugesinti sodą ;)
PanaikintiAčiūūū už idėją, kuri maloniai praturtino mano šių metų kalėdines dovanas :)
Panaikinti