95 g vandens
5 g raugo starterio
Sumaišyti įmaišui skirtus produktus ir palikti nuo 12-16 val rūgti prie 24°-26°.
Plikiniui: 90 g manų kruopų
225 g verdančio vandens
Užplikyti manų kruopas, uždengti ir palikti vėsiai mažiausiai 3 val. Aš dariau tuo pat metu kaip ir raugą, pastačiau šaldytuvan o vėliau leidau kambario temperatūroj sušilti.
Tešlai: viso įmaišo
viso plikinio
100 g miltų (tipo 550)
70 g Šiaulių kvietinių miltų (tipo 812)
90 g kvietinių pilno grūdo miltų
9 g druskos
8 g alyvuogių aliejaus
Visus produktus, išskyrus druską bei aliejų, suberti į kombaino indą ir lengvai užminkyti. Palikti 30 min "pailsėti". Tada suberti druską, supilti aliejų ir užminkyti tešlą. Minkyti 10-12 min. Gautą tešlą statyti ganėtinai šiltai (24°-25°) ir leisti 2 1/2 val kilti. Kas 50 min tešlą patąsant perlankstyti. Iš pakilusios suformuoti kamuoliuką ir dėti į kildinimo krepšelį (nebūtina, tešla yra pakankamai tvirta) ir leisti uždengus toliau kilti. Kildinti galima prie ~25° 2- 2 1/2 val, 8 val prie 10° arba 18 val prie 8°. Aš kildinau virš 2 val prie 25°.
Laiku įkaitinti orkaitę iki 240°. Apačioje pašauti skardelę, į kurią pašovus duonelę šiek tiek verdančio vandens įpilti. Kepti 10 min. Pradaryti duris, išleisti garus, karštį prisukti iki 210° ir pabaigti kepti duonikę. Išviso duonos kepimo laikas ~40-50 min. Skanaus!
Šaltinis: čia
Aguonėle, duonelė 'verčianti iš koto'!!!
AtsakytiPanaikintiLinksmų, jaukių, švenčių ir negestančio užsidegimo vis stebinti ir džiuginti mus savo paprastais bet genealiais receptukais!!! :***
Ačiū Redute :* To pačio palinkėsiu ir Tau!
AtsakytiPanaikinti