2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Paprasta duonelė su raugu

Įmaišui: 75 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo812)
               95 g vandens
              5 g raugo starterio

Sumaišyti įmaišui skirtus produktus ir palikti nuo 12-16 val rūgti prie 24°-26°.

Plikiniui: 90 g manų kruopų
                 225 g verdančio vandens

Užplikyti manų kruopas, uždengti ir palikti vėsiai mažiausiai 3 val. Aš dariau tuo pat metu kaip ir raugą, pastačiau šaldytuvan o vėliau leidau kambario temperatūroj sušilti.

Tešlai: viso įmaišo
            viso plikinio
            100 g miltų (tipo 550)
            70 g Šiaulių kvietinių miltų (tipo 812) 
            90 g kvietinių pilno grūdo miltų
            9 g druskos
            8 g alyvuogių aliejaus

Visus produktus, išskyrus druską bei aliejų, suberti į kombaino indą ir lengvai užminkyti. Palikti 30 min "pailsėti". Tada suberti druską, supilti aliejų ir užminkyti tešlą. Minkyti 10-12 min. Gautą tešlą statyti ganėtinai šiltai (24°-25°) ir leisti 2 1/2 val kilti. Kas 50 min tešlą patąsant perlankstyti. Iš pakilusios suformuoti kamuoliuką ir dėti į kildinimo krepšelį (nebūtina, tešla yra pakankamai tvirta) ir leisti uždengus toliau kilti. Kildinti galima prie ~25° 2- 2 1/2 val, 8 val prie 10° arba 18 val prie 8°. Aš kildinau virš 2 val prie 25°. 
Laiku įkaitinti orkaitę iki 240°. Apačioje pašauti skardelę, į kurią pašovus duonelę šiek tiek verdančio vandens įpilti. Kepti 10 min. Pradaryti duris, išleisti garus, karštį prisukti iki 210° ir pabaigti kepti duonikę. Išviso duonos kepimo laikas ~40-50 min. Skanaus!

 Šaltinis: čia  

2 komentarai:

  1. Aguonėle, duonelė 'verčianti iš koto'!!!

    Linksmų, jaukių, švenčių ir negestančio užsidegimo vis stebinti ir džiuginti mus savo paprastais bet genealiais receptukais!!! :***

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Redute :* To pačio palinkėsiu ir Tau!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails