2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Žąsies kulšelės ant "grotelių"


Iš tikrųjų atsiliepimai apie šį patiekalą namie pas mus į du frontus pasidalino. Man kopūstai patiko žiauriai! Maniškis turėjo problemų, kad negalėjo nuspręsti ar tai saldu ar tai rūgštu :DD Kulšelės buvo liuks, tik kitą kartą jokiu būdu ant žąsies nedėčiau pankolio sėklų, nes nuo jų įgauna šiek tiek saldumo. Dėlto recepte jų ir neminėsiu ;) Taip pat vienabalsiškai nusprendėm, kad bulvinių kukulių reikia geresnio recepto ieškoti ;) Taigi- jis taip pat bus neminimas ;)  Aš ėmiau:

2 žąsies kulšeles ( ~800g)
1/2 a.š. cielų pipirų
1/2 a.š. cielų kvepiančių pipirų
2 a.š. druskos
1/2 a.š. kalendros sėklų (Koriander)
1 a.š. saldžios paprikos miltelių
1 a.š. skysto medaus
2 v.š. vandens
2 v.š. aliejaus

1 mažesnį mėlyną kopūstą ( gal buvo ~1kg)
4 šviežius lauro lapelius
keletą kvepiančių pipirų
3 svogūnus
3 v.š. raudono acto (aš pyliau spanguolių)
150 ml raudono vyno (pyliau juodųjų serbentų, bet galima taip pat daržovių sultinį imti)
1 rūgštesnį obuolį 

Pasiruoškime žąsies kulšeles: cielus pipirus sutrinti kartu su kalendros sėklomis, sumaišyti su likusiais prieskoniais ir gerai įtrinti kulšeles. Palikti pora val pasimarinuoti. Jei norite, taip pat ir kmynų berti galite ;) Aš pamiršau...

Mėlynąjį kopūstą supjaustyti labai smulkiai (na kaip kad rauginimui ruoštume), užberti gerai druska ir 1 a.š. cukraus, gerai rankomis paspausti viską. 
Svogūnus susipjaustyti plonais griežinėliais. Orkaitei skirtą troškinimo puodą statyti ant ugnies ir įpilti šiek tiek riebalų. Galima ir žąsies taukus naudoti ;) Suberti svogūnus ir kepinti, kol šie skaidrėti pradės. Tada suberti kopūstus, įmesti lauro lapelius bei pipirus ir kaitinti toliau, pastoviai maišant ~5 min. Supilti actą bei vyną ir leisti užvirti. Nuo ugnies perkelti į orkaitę.
Orkaitę laiku įkaitinti iki 200°, dugną iškloti folija. Puodą su kopūstais statyti ant dugno, viršuje ant grotelių sudėti šlauneles, kad šioms kepant riebaliukai į kopūstus varvėtų ;)


 Taip kepti 30 min. Tada karštį prisukti iki 180° ir kepti toliau, kol šios iškeps. Man išviso užtruko ~1 1/2 val. Taip pat kulšeles po 30 ir 20 min apverčiau. Likus iki kepimo pabaigos ~15 min, į kopūstus sudėjau tarkuotą obuolį ir viską pamaišiau. Ištroškintą kopūstą paskaninau pipirais, druska bei vzno actu. Jei turite, labai derėtų juodųjų ar raudonųjų serbentų uogienė, bet aš neturėjau pradarytos. Skanaus!


Šaltinis: modifikuota pagal žurnalą essen&trinken Für jeden Tag Nr. 12.2011

1 komentaras:

  1. super skaniai atrodo!!!;) mielai dabar prasisukčiau pro šią lėkštę..;))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails