2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Lazanija su lašiša & špinatais


Skani, soti ir be galo tokiems lietingiems orams tinkanti vakarienė ;) Mes valgėme su žaliomis salotomis. Dviems indeliams pasigaminti (aš sugebėjau tik pusę įveikti...) reikia:


25 g sviesto
25 g miltų
2 a.š. krienų
220 ml mėgiamo sultinio
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų
citrinos sulčių


1 pak. šaldytų špinatų lapų (500g)
~ 500 g šviežios lašišos
druskos, pipirų, žuvies prieskonių
lazanijos lakštų (man reikėjo iš viso 8)
mėgiamo sūrio (aš dėjau mocarelą)

Mano lašišos gabaliukas buvo su skūra. Tad ją nupjoviau o pačią žuvytę perpjoviau iš storio per pusę. Gerai įtryniau druska, pipirais bei žuvies prieskoniais ir palikau marinuotis, kol visa kita dariaus.

Daromės padažą: sviestą dedame į keptuvę ir šiek tiek įkaitiname. Tada suberiame miltus ir pastoviai maišant leidžiame šiems pakepti. Supilame sultinį bei grietinėlę ir toliau maišome, kad nesusidarytų jokie gumuliukai. Paskaniname druska, pipirais, krienais bei citrinos sultimis. Kai masė ganėtai tiršta, atsidėti šonan.

Špinatus atsileisti kaip nurodyta ant pakuotės. Pasiskaninti druska bei pipirais.

Dabar belieka sluoksniuoti ;) Į kepimo formą pilame pirma 2 v.š. padažo, dedame makaronų lakštą. Ant jo špinatų, šiek tiek padažo ir vėl lakštą. Tada lašišos gabaliuką ir vėl lakštą. Ant jo špinatų, šiek tiek padažo ir vėl makaronų lakštą. Galiausiai pabaigiame su padažu ir ant jo sūriu. 

Pašauname kepti į įkaitintą iki 200° orkaitę kol gražiai viršus paruduoja ir įdūrus šakute, ši labai lengvai išsitraukia ;) Skanaus!

Šaltinis: žurnalas essen & trinken  für jeden Tag Nr. 12.2011

Seniau gamintos lazanijos:  ***Lazanija***
                                    ***Greita lazanija*** 

3 komentarai:

  1. Uzteks seile varvinti, darysim rytoj sita geri :) tik dar fetos zadu ideti i spinatu sluoksni ir laseli citrinos sulciu ;) tikiuosi bus labai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man nelabai patinka kepta feta, ji toki keista skoni priduoda, tai nelabai galiu isivaizduoti skoni uz tai lauksiu atsiliepimu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na ka, galiu pasakyt-iki siol skaniausia valgyta lazanija, nors siaip nesam lazanijos fanai. As spinatu idara ruosiau su ant sviestuko pakepintom 2 cesnako skiltelem, tada gera sauja spinatu ir 120g fetos. Pagardinau slakeliu grietineles, baltais pipirais, muskatu ir citrinos sultim. Mes tokius spinatus ruosiames ir siaip prie ploksciu makaronu, tik tada dar kieto surio reik nepamirsti, arba issikaulinam vista, dedam sio idaro, pasidarom vyniotini, kepam orkaitej ir tada megaujames du zaliom salotom ir bulviu kose. O lazanija dar butinai kartosim :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails