Nuskamba taukai galbūt ne kaip pavadinime. Bet pačioje duonoje jie mums visiškai nesijautė. Na ką jau tie keli gramai jausis :DD Vokietijoje kiaulienos taukų/riebalų tikrai visokių variantų rasite: su spirgučiais, su svogūnais ir dar velnias žino kuo. Aš ėmiau su kepintais svogūnais ;) Kepaliukui išsikepti reikia:
Įmaišui: 55 g pasijotų ruginių miltų (tipo 1150)
45 g vandens
8 g raugo starterio
Užsimaišyti visus produktus ir palikti šiltai 14-18 val.
Tešlai: viso įmaišo
40 g pasijotų ruginių miltų (tipo 1150)
375 g kvietinių miltų (tipo 550)
8 g šviežių mielių
8 g druskos
235 g vandens
30 g kiaulienos taukų
Į kombaino indą suberti visus produktus, išskyrus druską bei taukus. Minkyti pirma 5 min lėčiausiu greičiu, vėliau 8 min greitį padidinus viena pakopa. Tada minkyti dar 8 min. Bet šiame etape per kelis kartus reikia suberti druską, o po jos taukus. Gerai išminkyta tešla atšokinės nuo indo sienelių. Uždengti ir palikti šiltai 45 min kilti.
Pakilusią išsiversti ant lengvai miltuoto stalo, lengvai perminkyti ir palikti ~10 min "pailsėti". Tada suformuoti kepaliuką, dėti į kildinimo krepšelį siūle į viršų. Uždengti ir kildinti 30 min. Po šio laiko kepaliuką išversti ant kepimo popieriaus ir toliau kildinti 30 min.
Įpjauti ir pašauti kepti į iki 230° įkaitintą orkaitę pirma 20 min. Vėliau temperatūrą prisukti iki 210° ir pabaigti kepti dar ~30 min. Reikia žiūrėti. Aš kepiau ant kepimo akmens, tai man iš viso užteko kažkaip tik 35 min kepimo ;) Taip pat būtina pašovus duonikę, į skardelę apačioje verdančio vandens įpilti. Skanaus! Skani duonelė, bet man per nuobodi ( : Mes paskutiniu metu užsikabinę ant manų miltų duonos su moliūgo sėklomis ar saulėgrąžomis, o kartais ir tas ir tas dedu :)
Šaltinis: čia
esi tikra kepinių ekspertė! kepalėlis su tokiu gražiu įpjovimu... super
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
AtsakytiPanaikinti