2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Duona su kiaulienos taukais


Nuskamba taukai galbūt ne kaip pavadinime. Bet pačioje duonoje jie mums visiškai nesijautė. Na ką jau tie keli gramai jausis :DD Vokietijoje kiaulienos taukų/riebalų tikrai visokių variantų rasite: su spirgučiais, su svogūnais ir dar velnias žino kuo. Aš ėmiau su kepintais svogūnais ;) Kepaliukui išsikepti reikia:

Įmaišui: 55 g pasijotų ruginių miltų (tipo 1150)
               45 g vandens
               8 g raugo starterio

Užsimaišyti visus produktus ir palikti šiltai 14-18 val.

Tešlai:  viso įmaišo
           40 g pasijotų ruginių miltų (tipo 1150)
           375 g kvietinių miltų (tipo 550)
           8 g šviežių mielių
           8 g druskos
           235 g vandens
           30 g kiaulienos taukų

 Į kombaino indą suberti visus produktus, išskyrus druską bei taukus. Minkyti pirma 5 min lėčiausiu greičiu, vėliau 8 min greitį padidinus viena pakopa. Tada minkyti dar 8 min. Bet šiame etape per kelis kartus reikia suberti druską, o po jos taukus. Gerai išminkyta tešla atšokinės nuo indo sienelių. Uždengti ir palikti šiltai 45 min kilti. 
Pakilusią išsiversti ant  lengvai miltuoto stalo, lengvai perminkyti ir palikti ~10 min "pailsėti". Tada suformuoti kepaliuką, dėti į kildinimo krepšelį siūle į viršų. Uždengti ir kildinti 30 min. Po šio laiko kepaliuką išversti ant kepimo popieriaus ir toliau kildinti 30 min. 
Įpjauti ir pašauti kepti į iki 230° įkaitintą orkaitę pirma 20 min. Vėliau temperatūrą prisukti iki 210° ir pabaigti kepti dar ~30 min. Reikia žiūrėti. Aš kepiau ant kepimo akmens, tai man iš viso užteko kažkaip tik 35 min kepimo ;) Taip pat būtina pašovus duonikę, į skardelę apačioje verdančio vandens įpilti. Skanaus! Skani duonelė, bet man per nuobodi ( : Mes paskutiniu metu užsikabinę ant manų miltų duonos su moliūgo sėklomis ar saulėgrąžomis, o kartais ir tas ir tas dedu  :)


Šaltinis: čia 

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails