2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Starkis ant juodųjų beluga lęšių

Labai lengva ir skani vakarienė. Ypač patiko šie juodieji lęšiai, kuriuos pirmą kartą viriau. Šiam patiekalui pasigaminti reikia (2 asmenims):

poros starkio filiukių
druskos, pipirų, žuvies prieskonių


puodelio juodųjų beluga lęšių
morkos
1 svogūno
druskos, pipirų bei žuvies sultinio

Žuvytę padruskinti, pipirinti ir užbarsčius žuvies prieskoniais palikti pora min pasimarinuoti. 
Lęšius užpilti vandeniu ir virti, kol šie išvirs. Jokiu būdu druskos neberti! Lęšiai išverda greičiau, per ~20 min. Nupilti vandenį ir šiuos atsidėti į šoną, kol pasiruošime daržoves ;) Svogūną pakepinti iki skaidrumo. Suberti mažais kubeliais pjaustytą morką ir toliau kepinti kol ši taip pat minkštėti pradės. Tada įpilti šiek tiek žuvies sultinio, suberti lęšius ir paskaninti viską. Leisti ant silpnos ugnies troškintis, kol žuvytė iškeps.
Žuvį apkepti alyvuogių aliejaus bei sviesto mišiny. Pačiame gale įpilti šiek tiek žuvies sultinio, taip gausim nuostabų padažą. 
Į lėkštę dėti lęšius, ant jų žuvytę ir skanaus!

6 komentarai:

  1. Nu joo, kuo toliau, tuo labiau tu stebini, neisivaizduoju skonio, nu bet kaip super atrodo ir kas bus iš tavęs, kai tu visai užaugsi:DD
    Žadėjai man duona pasakyti, kuri skaniausia, kurią kepti, per tuos darbus virtuvėje ir užmiršai:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi širdele aš pamenu jog žadėjau ...taigi aš kepu manų miltų duoną pastoviai ;) Į savaitę tikrai bent kartą! maišau tai su saulėgrąžomis tai su moliūgo sėklomis. Jei tik sudedamųjų dalių reikia, rašyk į až, pasakysiu iš kur siunčiuos o gal ir atsiūsiu :)

    http://aguonele.blogspot.com/2011/09/manu-miltu-duona-su-raugu-moliugo.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo prabangiai ir labai skaniai. :) Pasigirsiu, kad naujų metų vakarienei kepsiu antį marinuotą meduje ir patieksiu su raudonąjame vyne troškintais raudonaisiais kopūstais su figomis. Dabar ir tu seilę pavarvink, vat. :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. man šitie lęšiukai irgi labai patinka, tik gaila, kad išvirę nebe tokie juodi būna ir nebe tokie mažyčiai

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vilma: jau kaip skaniai nuskambėjo tavo būsima vakarienė ♥ Aš pati dar niekada nesu anties ruošus, tad jau dabar seilės bėga ;)

    Dalia: na jie išliko tikrai nebe tokie juodi, nu bet dydis tai nežinau...man jie nelabai kažkuom pasikeitė.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails