Lauke visai nekvepia artėjančiomis šventėmis :( Lyja, vėjas... na bet už tai namie dvelkia cinamono kvapas ir jau laukiu kada rytoj antrą žvakutę savo nuostabioj kalėdinėj puokštėj uždegti galėsiu ♥
Šiandien kepiau jau seniai vos ne visuos bloguose keptą mielinį juostelių pyragą. Kokias 8 skirtingas versijas esu išsisaugojus, tad atėjo laikas jas ir pradėti bandyti. Šis pyragas gavos labai skanus. Tik prie tešlos yra ką veikti ;) O tiksliau ją rekomenduojama minkyti tik kombainu!
Šiandien kepiau jau seniai vos ne visuos bloguose keptą mielinį juostelių pyragą. Kokias 8 skirtingas versijas esu išsisaugojus, tad atėjo laikas jas ir pradėti bandyti. Šis pyragas gavos labai skanus. Tik prie tešlos yra ką veikti ;) O tiksliau ją rekomenduojama minkyti tik kombainu!
55 g cukraus
15 g šviežių mielių
žiupsnelio druskos
56 g sviesto
80 g pieno
60 g vandens
2 kiaušinių
1 pakelio vanilinio cukraus
Įdarui/ Aptepimui:
65 g cukraus
1 a.š. cinamono
šiek tiek šviežio malto muskato
50 g sviesto
240 g miltų, cukrų, mieles bei druską susiberti į kombaino indą. Šiek tiek patrinti tarp pirštų, kad mielės sutrupėtų.
Mažame puodelyje užkaitinti pieną ir jame ištirpinti sviestą. Į šį mišinį supilti vandenį bei vanilinį cukrų.
Paleisti kombainą lėčiausiu minkymo greičiu ir pilti skystį į miltų mišinį. Minkyti kol susijungs viskas. Toliau minkant supilti išplaktus kiaušinius bei suberti likusius 85 g miltų. Dabar belieka pabaigti minkyti. Aš minkiau 10 min. Tešla bus nenormaliai skysta!!! Pasirodo taip ir turi būti. Aš irgi nesijaudinau, jei jau įspėjo :) Taigi, užminkius uždengti ir padėti šiltai kilti. Aš stačiau ant radiatoriaus, tai man tik 1 val užteko. Ji turi padvigubėti. Į pakilusią tešlą beriam 50 g miltų ir dar paminkom. Išsiimam ant gerai miltuoto stalo, suformuojam kamuoliuką ir paliekam kelias min "pailsėti". Tešlą išsikočiojam ganėtinai plonai stačiakampio formos ir iš ilgio į 4 tolygias dalis supjaustom. Kiekvieną gautą juostelę apteptam gerai išlydytu sviestu ir apibarstom cukraus bei cinamono mišiniu. Jas sudedam vieną ant kitos. Supjaustom formos pločio gabaliukais.
Belieka formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Sudėti tešlos juosteles.
Orkaitę įsikaitinti laiku iki 180°. Pašauti kepti ~1 val. Man užtruko tik 45 min. Žodžiu, reikia žiūrėti, nes kiekvieno orkaitė kitaip kepa. Aš taip pat į kepimo pabaigą kepinį folija pridengiau, nes viršus jau labai spalva įgavo. Skanaus!!!
Šaltinis: pakoreguota pagal čia
mmm kaip gardžiai atrodo - minkštutė tokia :) kepiau kartą ir aš tokią. Tai man labai išlipo į viršų, per ankšta buvo :) Tavosios juostelės tobulos :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Vilma :) Žinok ji net antrą dieną buvo minkšta. Bet kaip ir jau kalbėję esam, kuo tešla minkštesnė tuo kepinys iškepęs puresnis yra ;)
AtsakytiPanaikintiKepiau ir aš, tikrai šaunus. ir man patiko, kad ir trečią dieną buvo geras.
AtsakytiPanaikintitik mano buvo negriukas, aš dėjau daaug cinamono ♥
Aš cinamoną vartoju labai saikingai, nes man jis greitai apkarsta ...
AtsakytiPanaikintiAš taip pat kepiau ši fantastišką pyragą savo žurnalo "Mylima Moteris" atidarymui http://www.facebook.com/MylimaMoteris
AtsakytiPanaikintisveiki, gal galima pakeisti sviezias mieles sausomis? kiek ju reiketu? aciu uz info!
AtsakytiPanaikinti5g sausu ;)
AtsakytiPanaikinti