2010 m. birželio 12 d., šeštadienis

Aguonine pyne

Esam tikri aguonu kepiniuos megejai :) siuo metu esu dar uzsesta mieliniu kepiniu kepimo, tad rezultata matot... jis nuostabus! purus, saldus ir greiciau nei noris valgos :) o sunaudojau:

250 g miltu

12 g svieziu mieliu

50 g cukraus

50 g sviesto

125 ml pieno

1 dideli kiausini

ziupsneli druskos

Idarui:   2 dideliu kiausiniu baltymu

               90 g cukraus

               30 g dziuveseliu

               60 g maltu aguonu

Aptepimui: 1 kiausinio tryni & laseli pieno

Is idarui skirtu produktu uzsimaisyti vienalyte mase. Jei ji pasirodys per daug tirsta, ipilti viena kita lasa pieno, kol matysis kad mase eina uztepti. Bet nepadaryti skysta!

Mieles itrinti pirstais i miltus.

Sviesta, cukru bei piena susideti i maza puoda ir pasildyti, bet ne uzvirti. As sluotele maisiau kol viskas istirpo ir pacio skyscio temperatura 35° buvo. Tada is leto pyliau kiausini, skysti toliau sluotele maisant, nes kitaip ji sutrauks! ir iberiau ziupsneli druskos. 

Gauta skysti supilti i miltu & mieliu misini ir uzmaisyti, bet neminkyti! Uzdengus leisti 1 val pakilti. Po sio kildinimo nelabai patiko man teslos struktura, tai as perminkiau viska ~5 min kol tesla elastinga gavos. Is pradziu ji lipo, bet paminkius kuo puikiausiai viskas gavos. Tada ja pasidalinau i dvi vienodas dalis ir issitasiau rankomis i staciakampius. ( man patinka ja tasyti rankomis, bet gali tada atsitikti taip, kad kai kuriose vietose ji bus per plona ir kepant truks, nors idaras neisbegs.  Man tai netrukdo, bet jei norite gali tiesiog issikocioti tolygiai tesla.) Dabar  belieka ant kiekvieno staciakampio paskleisti idara ir susukti. Gautas juosteles viena su kitai susukti, galus gerai uzspausti i apcia, deti i kepimo skarda ir uzdengus kildinti kol sios gerokai paaugs. Man uztruko ~45 min. 

Pakilusia pyne aptepiau kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasoviau i ikaitinta 170° orkaite 30- 40 min. Bekepant reikia stebeti ar ne per daug virsus kepa, man reikejo po kokiu 20 min orkaites temperatura iki 150° prisukti ;) 

As pjoviau ja dar silta, nes skubejau i darba. Skani ir silta ir salta. Nesitikejau, kad tokia minksta gausis. Tikrai siulau isbandyti. Skanaus!

Saltinis: cia 

6 komentarai:

  1. Nutarusi sunaudoti likusias nuo Kalėdų aguonas suradau šį receptą:) Super!!! Minkštutė, puri pynutė. Su pienu labai, labai skanu. Vyras gyrė ir pynę, ir mane:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks puikus pasisekimas! Labai smagu už tave :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip tik su vaikais po rieke atsipjovem..mmm..dukryte sake:"mmm.. lecker lecker!" Toks minkstas, toooks purus! Kazi ar vyrui liks :) aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visi mieliniai kepiniai lecker lecker, ypac kai uz lango toks oras ne vasariskas ;)

      Panaikinti
  4. klausimas is tu igrisusiu, bet:)... kuo galima spontaniskai pakeisti dziuveselius? Pas mus ju nera, o pati pasidarius dabar neturiu. Aciu:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galimanu kruopu imti, bet tik galbut siek tiek maziau ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails