Mums labai patinka taip troskinta versiena. Tad galima sakyti sis receptas toks bazinis, tik keicias vis darzoves jame :) Prie jo beliko pasipjaustyti tik sviezios ciabatos, isipilti vyno taure ir vakaras isgelbetas. O naudojau:
versienos kepsneliu ( na kiek sirdis geidzia)
didesni svoguna, didesne morka
~ 300 g ankstiniu pupeliu
kelias cesnako skilteles
svieziu petrazoliu
druskos, pipiru
~ 300 ml skysciu ( vandens & grietineles pagal kiekvieno nora sanytki pasidaryti)
Mesyte pasiruosiau is vakaro. Ja truputeli paplojau, itryniau cesnaku, druska, pipirais bei smulkintomis petrazolemis ir palikau pasimarinuoti.
Kita diena kepsnelius apvoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje is abieju pusiu kelias min. Alieju ispyliau o i keptuve sudejau sviesta ir jame apkepiau iki skaidrumo svogunus. Tada sudejau griezineliais pjaustyta morka ir dar kelias min pakepiau. Viska uzbarsciau gerais 2 v.s. miltu ir uzpyliau vandeniu & grietinele. Paskaninau druska, pipirais bei darzoviu buljonu, ispaudziau cesnako.
Pupeliu ankstis susipjausciau ir sudejau i keptuve, ant ju kepsnelius ir leidau viskam atidengtame inde ant silpnos ugnies ~ 25 min troskintis, kol pupeles isvire bei mesyte minksta buvo. Skanaus!
Skanumelis, labai megstu tokius troskinius :P Daznai ir mes valgome vpavakariams, vakarienei, kartais ir naktipieciams lieka :D
AtsakytiPanaikintiĮsivaizduoju kaip skanu....
AtsakytiPanaikintiAš tai nežinau iš kur gaut geros ir tikros veršienos :(
Fausta
Neryte sveika vel sugryzus po atostogu :) o dabar prie mesos... pritariu tau! Labai skanu!
AtsakytiPanaikintiFausta zinok as irgi ilgai ieskojau, kol galu gale atradau kur pirkti tokios, kuri man patinka... o ar tikra as ja valgau tai irgi nezinau :DDD biologiska yra cia neiperkama (: negaliu sau leisti uz bio versienos kg moketi 40 € kazkur yra ribos .
O bože, nu ir kainos....
AtsakytiPanaikintiFausta