2010 m. birželio 25 d., penktadienis

Rabarbaru - aguonu pyragas

Vienas skaniausiu rabarbaru pyragu ir dar su aguonomis ♥ Jau paskutiniai ir siaip rabarbaro kepiniai mano namuos si sezona, dar tik uogienes laukia :) o i virtuve isileisiu kitus vaisius. Labiausiai laukiu serbentu! Na o sis pyragas toks purus su lenva rugstele, kad neimanoma atsitraukti. Rekomenduoju labai. 18 cm kepimo formai reikia:

2 kiausiniu
125 g cukraus
100 ml apelsinu sulciu
100 ml aliejaus
2 a.s. kepimo milteliu
150 g miltu
25 g maltu aguonu
25 g migdoliniu riesutu ploksteliu
2 didesniu rabarbaro stiebkociu

Rabarbarus nusilupti ir susipjaustyti mazais gabaliukais.
Kiausinius isplakti kartu su cukrumi iki beveik baltos mases, tada ipilti alieju, apelsinu sultis ir dar gerai paplakti. Belieka suberti miltus maisytus su kepimo milteliais ir isplakti, kad neliktu jokiu gumuliuku. Kepimo skarda iskloti kepimo popieriumi, krastus istepti riebalais. I ja supilti 1/2 teslos ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite 15 min.

I likusia tesla imaisyti rabarbarus, maltas aguonas bei migdolo ploksteles ir ismaisyti. Sia gauta mase pilti ant pakepto pagrindo ir pasauti toliau kepti 40-45 min. reikia dantu krapstuku ziureti ar jis lieka sausas ir tada traukti lauk ;) Skanaus! man jis nuostabus pyragas!

Saltinis: knyga GU "Kaffee und Kuchen"

4 komentarai:

  1. Kaip skanuuuuu! Jau du kart kepiau si menesi :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Begede :P as taip svajoju apie rabarbaru pyraga...♥ tik eilini karta nesugebu apsispresti kokio noreciau o ji paima ir pagiria si :) jauciu vel kepsiu si, nes pritariu tau-jis puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. As rabarbaru uzsipirkus, tas sezonas greit baigiasi tai atsidziaugt noris. Ir dabar pusryteliam 'maziuka' gabaliuka sumatojau.
    Tikrai be gedos :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pabandžiau. Superinis pyragas, valgai, valgai ir dar nori

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails