Esam tikri aguonu kepiniuos megejai :) siuo metu esu dar uzsesta mieliniu kepiniu kepimo, tad rezultata matot... jis nuostabus! purus, saldus ir greiciau nei noris valgos :) o sunaudojau:
250 g miltu
12 g svieziu mieliu
50 g cukraus
50 g sviesto
125 ml pieno
1 dideli kiausini
ziupsneli druskos
Idarui: 2 dideliu kiausiniu baltymu
90 g cukraus
30 g dziuveseliu
60 g maltu aguonu
Aptepimui: 1 kiausinio tryni & laseli pieno
Is idarui skirtu produktu uzsimaisyti vienalyte mase. Jei ji pasirodys per daug tirsta, ipilti viena kita lasa pieno, kol matysis kad mase eina uztepti. Bet nepadaryti skysta!
Mieles itrinti pirstais i miltus.
Sviesta, cukru bei piena susideti i maza puoda ir pasildyti, bet ne uzvirti. As sluotele maisiau kol viskas istirpo ir pacio skyscio temperatura 35° buvo. Tada is leto pyliau kiausini, skysti toliau sluotele maisant, nes kitaip ji sutrauks! ir iberiau ziupsneli druskos.
Gauta skysti supilti i miltu & mieliu misini ir uzmaisyti, bet neminkyti! Uzdengus leisti 1 val pakilti. Po sio kildinimo nelabai patiko man teslos struktura, tai as perminkiau viska ~5 min kol tesla elastinga gavos. Is pradziu ji lipo, bet paminkius kuo puikiausiai viskas gavos. Tada ja pasidalinau i dvi vienodas dalis ir issitasiau rankomis i staciakampius. ( man patinka ja tasyti rankomis, bet gali tada atsitikti taip, kad kai kuriose vietose ji bus per plona ir kepant truks, nors idaras neisbegs. Man tai netrukdo, bet jei norite gali tiesiog issikocioti tolygiai tesla.) Dabar belieka ant kiekvieno staciakampio paskleisti idara ir susukti. Gautas juosteles viena su kitai susukti, galus gerai uzspausti i apcia, deti i kepimo skarda ir uzdengus kildinti kol sios gerokai paaugs. Man uztruko ~45 min.
Pakilusia pyne aptepiau kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasoviau i ikaitinta 170° orkaite 30- 40 min. Bekepant reikia stebeti ar ne per daug virsus kepa, man reikejo po kokiu 20 min orkaites temperatura iki 150° prisukti ;)
As pjoviau ja dar silta, nes skubejau i darba. Skani ir silta ir salta. Nesitikejau, kad tokia minksta gausis. Tikrai siulau isbandyti. Skanaus!
Saltinis: cia
Nutarusi sunaudoti likusias nuo Kalėdų aguonas suradau šį receptą:) Super!!! Minkštutė, puri pynutė. Su pienu labai, labai skanu. Vyras gyrė ir pynę, ir mane:)
AtsakytiPanaikintiKoks puikus pasisekimas! Labai smagu už tave :)
AtsakytiPanaikintiKaip tik su vaikais po rieke atsipjovem..mmm..dukryte sake:"mmm.. lecker lecker!" Toks minkstas, toooks purus! Kazi ar vyrui liks :) aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiVisi mieliniai kepiniai lecker lecker, ypac kai uz lango toks oras ne vasariskas ;)
Panaikintiklausimas is tu igrisusiu, bet:)... kuo galima spontaniskai pakeisti dziuveselius? Pas mus ju nera, o pati pasidarius dabar neturiu. Aciu:)
AtsakytiPanaikintiGalimanu kruopu imti, bet tik galbut siek tiek maziau ;)
AtsakytiPanaikinti