2010 m. birželio 29 d., antradienis

Hot dog'u bandeles

Karsta  baisiausiai...bet darbe pavesis, tai dar eina iskesti o namie irgi nera labai karsta, nes tokia jau sena statyba: vasara vesoka o ziema silta :) na bet vistiek vakar po darbo 18 val gryzinejant namo, masinos termometras rode 32°. Ir valgyt nelabai norejos (: o gal is tikruju daryti tingejau? tad sugalvojau hot dogus pasidaryti, be kuriu nei vienas ikejos apsipirkimas neapsieina :) Didesni laika tesla kilo, tad galejau ka nors kita nuveikti. Na o dar prie svieziai raugintu agurkiuku nieko kito nesinorejo ... taigi, man gavos 6 bandeles, bet patarciau daryti kokias 7 ar 8. Labai puikios ir butent prie desreliu derancios bandeles. O reikia:

150 ml silto pieno
18 g svieziu mieliu
225 g miltu
25 g cukraus
3/4 a.s. druskos
1 /2 kiausinio (kita puse bus aptepimui)

I silta piena imaisyti mieles ir leisti pora min pastoveti.

Miltus susimaisyti su cukrumi bei druska. I mieliu & pieno skysti sluotele pastoviai plakant imaisyti kiausini ir sia gauta mase supilti i miltus. Uzminkyti tesla. Tesla buvo labai lipni, tad teko trauktis mikseri ir teslai skirtais antgaliais 5 min minkyti. Uzdengiau ir leidau 50 min kilti, kol gerai gerai padvigubejo. Tada ant miltais pabarstyto stalo atsignybau vienodus teslos gabaliukus, kuriuos rankoje isvoliojau lyg daryciau cepelinus pailgus ir padejau ant kepimo kilimelio ganetinai arti vienas kito: 

Uzdengiau ir leidau dar 20 min kambario temperaturoj kilti. Orkaite isijungiau 170°, pakilusias bandeles aptepiau likusiu kiausiniu su slakeliu pieno ( org. recepte tepta lydytu sviestu buvo. Manau tada jos atlimpa viena nuo kitos gerai, bet man ir su kiausiniu tiko ;) ir pasoviau 15 min kepti. 

Kol bandeles kepe susipjausciau agurkus, issiviriau desreles bei svieste pasikepiau svoguna riekelemis ( kad nebutu labai riebalu daug, juos tiesiog is keptuves isemiau ant popierinio ranksluostelio ir pora min palaikiau)... 

na ir susideliojus belieka skanauti ir aisku uzsigerti salta coca cola .... light :)

Saltinis: cia 

11 komentarų:

  1. Tikras vasaros maistas :) Kaip noriu išbandyt !!!
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vienareiksmiskai - noriu! puiki ideja. 10 balu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man prieš piet visai negera pasidarė pažiūrėjus, "seilė ištįso"...:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. merginos aciu ♥ tikrai vykes derinys!

    Fausta labai greitai ir be jokiu vargu pasidaro ;) tuo labiau ir tu uzsivedus ant mieliniu kepiniu, tad ... ka valgysit vakare?

    AJ aciu uz balus!

    Ausrra pavaisinciau, bet... paskutines bandeles pusryciaudami suvalgeme... tad geriau einu nosinaite atnesiu seilems nuvalyti :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi, mano šio vakaro meniu jau suplanuotas. Vakar vakare užsimarinavau kopūstus pagal Tavo receptą, bus prie vištienos, keptos ant laužo.
    Bet hot dog'ai šią savaitę būtinai !!!
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atidarėm šiemet kepsnių sezoną su šitom bandelėm. Tik šįkart dariau jas apvalias, nes kepėm mėsainius. Apsivalgymas !!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Žinok aš į jas paskutiniu metu vėl pažiūriu ir galvoju nu gal jau kada reiktų vėl kepti.. dabar tikrai laukiu nesulaukiu gero oro ir darysiu mėsainius! Sugundei :p

    AtsakytiPanaikinti
  8. O man ne labai patogu tokiai antgaliais maišyti, nes tešla lipa ir viršu.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Bandelės tikrai labai skanios :) Vaikas vėl išprašė, tai kepsiu šiandien. Bet tešla tikrai labai lipni, sunku ją išminkyti, o dar su mikseriu ne labai sekasi, lipa ta tešla į viršų ir viskas. O gal taip ir turi būti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kokias antgaliais Jus minkote tesla? Tokiais: http://www.google.de/search?hl=de&biw=768&bih=928&tbm=isch&sa=1&q=knethaken&oq=knetha&gs_l=img.1.0.0l6j0i24l4.9964.12145.0.13136.11.11.0.0.0.0.226.1172.4j6j1.11.0...0.0...1ac.1.5.img.clO6s7afB_M
      Galbut indas tada per zemas ar per mazas, kad tesla lipa..

      Panaikinti
  10. Taip tokiais. :) Aš šiek tiek daugiau miltų dabar įdedu ir minkau. Bandelės vistiek gaunasi skanios ir minkštos. Savaitgalį bandysiu kepti kitokios formos (hamburgerių). Vaikui patiks :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails