2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Makaronai su krevetemis & svieziomis zirneliu ankstimis


Atsile nezmoniskai ... vakar 32° ir didziausia dusnuma, kuri nakti baiges tokiu sturmu, kad maniau ir visa nama pakels... net sapnuose sapnavau kaip medziai krenta ir as gaisrines kvieciu :)) taigi nors dienom ir karsta, bet valgyti reikia :) Saldytuve voliojos zirneliu anksciu pakelis ir prases sunaudojamas, taip isejo puikus padazas makaronams. Kuri pasiruosiau pries darba, o gryzus beliko makaronus issivirti ir valgyti. Dejau daug ka is akies, bet pasistengsiu apytiksliai surasyti :

~ 300 g saldytu kreveciu
~ 150 g zirneliu anksciu
2 mazesnius svogunus
cesnako skiltele
~ 150 ml grietineles
gera saujele tarkuoto parmezano surio
druskos, pipiru bei svieziu petrazoliu
megiamu makaronu

Svogunus susismulkinti ir kelias min pakepinti slakelyje alyvuogiu aliejaus. I keptuve sudeti saldytas krevetes ir kepinti ant aukstos ugnies, kol sultys issiskirs. Pagardinti viska druska bei pipirais, ispausti cesnako skiltele ir kepti kol skysciu beveik nebeliks. Dabar prisukti ugni ir sudeti smulkintas zirneliu ankstis. Lai kartu pasikepina pora min. Belieka viska uzpilti grietinele ir uzvirinti, suberti parmezano suri ir leisti padazui sutirsteti. Paskaninti jei dar ko truksta.
Makaronus issivirti kaip nurodyta ant pakelio ir nukosus susimaisyti su padazu. Jei turite svieziu petrazoliu, galima ir ju nepagaileti :) Man ir parmezano surio niekad nebuna per daug :) Skanu!

5 komentarai:

  1. Skanu ir dar visai kaimynysteje. Mes tokius daznai verdam. Dar megstu ideti cesnako, itarkuoti muskato riesuta bei citrinos zievele.

    AtsakytiPanaikinti
  2. hm... Diana o tu netoli manes gyveni?
    as irgi dedu cesnako, bet pamirsau parasyti? einu taisyti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jo,manau, kad apie 10 km butu (ziurint, kur tiksliai jus bazuojates):)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails