2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

Juru velnio zandukai troskinti ant darzoviu ir patiekti su rozmarino bulvemis

Nuostabus oras sekmadieni ... mes pasivaiksciojom puikiai po sendaikciu turgeli :) prigriebiau levandu medaus is Prancuzijos, kastonu medaus is Italijos bei apelsinu medaus is Ispanijos. Negalejau praeiti pro acto paviljona, tad prigriebiau po 250 ml nuostabaus skonio spanguoliu bei avieciu balsamico acto ir dabar laukiu nesulaukiu kada galesiu juos salotoms isbandyti! Na ka dar radau... peili zolelem pjaustyti uz 0,50 € wmf firmos :) mano geriausias pirkinys kaip as sakau... lengva padaryti mane laiminga... ai, nu ir kumpio tokio a lia lietuvisko nusipirkom. Poto pasedejom pas itala, pavalgem braskiniu ledu ir isgerem kavos.Vakare pagaminau lengva vakariene su zuvyte. Taigi as sunaudojau:

1 maza cukinija

pundeli svieziu smulkiu baltu smidru( sparagu/spargeliu ~250 g )

5-6 mazus pomidorus ( as turejau geltonu bei raudonu)

cesnako skiltele

sakele rozmarino

~ 400 g juru velnio zanduku ( esu anksciau isbandzius juru velnia. kai pamaciau ju zanduku, vel nesusilaikiau :o )

keliu saukstu alyvuogiu aliejaus, druskos bei pipiru


Cukinija susipjaustyti mazais gabaliukais. Smidrus nuskusti bei apvirti max 5 min pasudytame vandeny ir susipjaustyti taip pat mazesniais gabaliukais. Pomidorus pasidalinti per puse. Darzoves deti i kepimo inda, paskaninti druska bei pipirais, suberti smulkinta cesnaka ir ismaisyti. Ant ju deti zuvies gabaliukus , kuriuos as apibarsciau zoleliu druska ( yra pirkti bent cia bio druskos su visokiomis zolelemis bei darzovemis, man ji tiesiog puikiai dera prie zuvies ). Butinai ideti kur nors rozmarino sakele, jis priduos gera skoni ;)

Viska apslaksyti kokiais 4 v.s. alyvuogiu aliejaus ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite kokioms 30-40 min. As ant zuvytes uzdejau taip pat kelis citrinos gabaliukus, nes megstu ta derini. Kas megsta troskinta zuvyte, si taip pat patiks, nes ji gausis labiau troskinta nei traski.

O prie zuvytes labai derejo sviezios bulvikes. Mazas bulves gerai nuploviau ir pasudytame vandeny isviriau. Tada dejau i keptuve kartu su sviestu, keliais gabaliukais stambios druskos bei rozmarino sakele ir apkepiau, gale ispaudziau cesnako. Puiku! ir kvapas ir skonis ♥

Na ir po tokios lengvos vakarienes pasimegavom lengvu desertu.Saldytuve uzsigulejo mazas stiebelis rabarbaro :( tai ji susismulkinau, idejau dar saujele saldytu avieciu ir viska uzbarsciau geru saukstu cukraus. mazas kepimo formeles istepiau sviestu, sudejau uogas ir uzpyliau plakiniu is : 1 didelio kiausinio, 100 ml pieno, 2 a.s. miltu, 1 a.s. vanilinio cukraus bei 1 a.s. cukraus. Pasoviau i ikaitinta orkaite 180° 30 min. Valgeme pravesusius su daug cukraus pudros ;) Rezultatas patiko, nes rabarbaras isgelbetas buvo o uzkepele panasi i blyna gavos :)

7 komentarai:

  1. "saujele saldytu avieciu" ?? kaip cia suprast?

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu blemba..... apakau jau dabar visai, kelis kartus skaičiau, sakau nu kažkas čia ne to, nes perskaičiau "saulėje šaldytų aviečių" :D, iš kart kaip saulėje džiovinti pomidorai, tai galvojau gal čia kažkas tokio tik ne šaldyti o džiovinti...
    daugiau tik paskaičius savo komentarą pamačiau ko nemačiau...
    gražu, ką...

    AtsakytiPanaikinti
  3. :D pati juokiaus prisiminus, kaip taip perskaičiau...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar is komandiruotes Frankfurte grizau- balti smidrai didizuais delikatesas! Su bulvytem ir Rieslingu labai liuks einasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip taip Rasa, paprasta kombinacija bet tikrai liuks. Mes daznai taip megaujames kol ju yra.
    Ir kaip patiko Frankfurtas (mano miestas :))?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Patiko labai, ir oras labai fainas pasitaike :) Bratwurst daug skanesnes nei musu chipolatos :) :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails