Skanus, neiprastas troskinys su sparneliais. As sunaudojau:
7 vistienos sparnelius
2 morkas
1 svoguna
1 maza cukinija
8 mazesnes bulves
1/2 puodelio perliniu kruopu
2 v.s. konsentruotos pomidoru pastos
600 ml karsto vandens
1 kubeli vistienos sultinio
2 cesnako skilteles, druskos, pipiru
Vistienos sparnelius gerai nuplauti ir nusausuinti. Pabarstyti druska bei pipirais ir leisti pora val pasimarinuoti.
Keptuve gerai ikaitinti, pilti alyvuogiu aliejaus ar skysto sviesto truputi ir sparnelius apkepti is kiekvienos puses po kokias 3 min. Deti juos i maza puoda. Perlines kruopas gerai nuplauti ir nuvarvinus suberti ant sparneliu. Sone priglausti griezineliais pjaustytas morkas, nuskustas bulves bei svoguna. Uzspausti 2 v.s. konsentruotos pomidoru tyres, ideti vistienos sultinio kubeli ir uzpylus vandeniu leisti uzvirti. Tada prisukti ugni, uzdengti ir leisti ~ 25 min troskintis. Po sio laiko sudeti griezineliais pjaustyta cukinija, suberti smulkinta cesnaka, jei truksta vandens -dapilti , paskaninti druska ir leisti toliau troskintis, kol sparneliai issitroskins. Na uztruks dar kokia 20 min. Patiekti su svieziomis petrazolemis. Skanaus!
Saltinis : knyga"All in One"
O perlinių kruopų prieš tai nemirkei?
AtsakytiPanaikintinea, tik gerai nuploviau. Jos beverdant labai gerai sutirstina skysti ir nebereikia tada jokiu miltu nieko ;)
AtsakytiPanaikintikoks niamnis! :P
AtsakytiPanaikintisiandien paskutini likusi pabaigiau, tad nepavaisinsiu ... :) per velai ilindai cia Neringa :DD
AtsakytiPanaikintiAš vis dėlto pamirkiau kelias valandas ir puikiai gavosi, kvapas iš koto verčiantis :)
AtsakytiPanaikintipabijojai :)) as cia randu tik mazu perliniu kruopu pirkti, tad ju niekad nemirkau. Bet dziugu, kad patiko ! as tai galejau vien darzoves ir perlines kruopas sio troskinio valgyti :)
AtsakytiPanaikintiaha, pabijojau :) matai lietuviškos perlinės gan stambios, abejoju ar būtų išvirusios. man tai cukinijos gėėėris :))
AtsakytiPanaikintiAčiū aguonėle už puikų troškinio receptą. Mūsų šeimynai labai patiko. Tikrai kartosime.
AtsakytiPanaikintiAš užmarinavusi sparniukus, tuo pačiu užmerkiau ir perlines kruopas ;)
Ilindau jau klausti ar perliniu nereik mirkyti,ir atsakymai jau iskart yra :D Pas mus Norvegijoje irgi tik mazos perlines kruopos,tai bandysiu tada nemirkyti,kaip aguonele daro,tikiuosi isvirs ,nebus taip,kad morka su bulvem istyzo jau,o perlines vis dar kietos :D Receptas labai viliojantis,atrodo pasakiskai skanu,rytoj jau ir bandysiu,einu traukt sparneliu is saldiklio :)
AtsakytiPanaikintiNa stai,ka tik po pietu :D Truksta zodziu koks skanumas!!! Abu su vyru po antra lekste krovemes,labai mum patiko,naujau,idomiau! Klijuoju si recepta i savo isbandytu receptu sasiuvini,o tai reiskia,kad si patiekala dar darysiu ir darysiu :)Padaziukas toks super gaunasi,nuo tos pomidoru tyres ir siek tiek perliniu kruopu paskleisto glitnumo,nu niama niam :)Aciu uz toki recepta!
AtsakytiPanaikintiAs troskini is tokiu produktu darau cenakinese :) ir bulves pjaustau juostelem. Perlines kruopos ten laabai tinka :) kartais idedu ir pjaustyto rauginto agurko :)
AtsakytiPanaikintiMan jau kokia antra savaitė kirba mintis čenakines traukti į dienos šviesą. Su šiuo komentaru pagreitinote eigą :))
Panaikinti