2010 m. gegužė 6 d., ketvirtadienis

Dregnas morku pyragas

Kai tokie niurus ir lietingi orai, traukiau vel savo kepimo skardele lauk ir issikepiau seniai primirsta morku pyraga :) Viena morku pyraga esu  jau dejus po Velyku: Morku pyragas su balta karuna ... Si pyraga kepiau 18x28 cm kepimo skardelej o sunaudojau tokius produktus:
125 g minksto sviesto 
150 g cukraus 
1/2 pak. vanilinio cukraus (5g) 
1/2 pak kepimo milteliu ( 9g; velgi emiau su safranu, delto pyragas dar ir spalva gera igavo!)
 225 g morku 
4 kiausinius 
100 g maltu migdolu
150 g miltu
 

ziupsnelio druskos
 1 citrina & cukraus pudros

Morkas nuskusti ir susitarkuoti per smulkia burokine tarkute ir sulaiscius 1 v.s. citrinos sulciu atsideti.
Sviesta , cukru, vanilini cukru ir druska isplakti mikseriu iki baltos purios mases. Viena po kito imusti kiausinius, po kiekvieno gerai paplakant. Miltus susimaisyti su kepimo milteliais ir isijoti i sviesto mase. Atsargiai ismaisyti. Dabar berkime maltus migdolus ( org. recepte dar dedas 50 g kapotu migdolu, bet as nedejau) ir sudeje morkas viska ismaisykime ! 
Kepimo forma iskloti kepimo popieriumi, paskleisti gauta tesla ir pasauti i ikaitinta 175°-180° orkaite 25-30 min. Patikrinti dantu krapstuku ar jau iskepe ar ne ( jis turi likti sausas istraukus). Kelias min leisti isjungtoj orkaitej pastoveti. Praaususi aptepti likusiomis citrinos sultimis maisytomis su cukraus pudra. Skanaus!
Saltinis : zurnalas "Lecker" Nr.04.2009

16 komentarų:

  1. Kaip skaniai atrodo.. kaip tik turiu daug morku, reikes pabandyt, jei tik pavyks susitvarkyt su orkaite :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vienas skaniausiu morku pyragu ♥ receptas visada prasomas jei as tik kur si pyraga atsitempiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išbandžiau, tikrai labai patiko man ir visiems. Mano sūnus 3 gabaliukus iškart suvalgė.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip šaunu! Ir pasakyk, tikrai nesijaučia jokios morkos, kas nežino tai tikrai nustemba ?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai nesijaučia morkos ir pas mane nustebusių buvo. Mes anksčiau kitokį morkų pyragą kepdavom tai brolio pats mylimiausias būdavo :) Naujiems gal šitą irgi kepsiu, bet yra dar gundančių :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Niu ką, vakar buvo šio pyrago diena, pagaliau pribrendau!
    SUPER! tikrai nesitikėkėjau, kad gausis toks skanus, sotus, nepersaldus...
    nu mums labai patiko, mb dyydelį gabalą net į darbą įsidėjo..
    aš riešutus tik dėjau kitaip: mažą dalį migdolų ir didesnę dalį lazdyno (kitaip neturėjau), ir vieni smulkiai kiti stambesniais gabaliukais..
    kaip bebūtų, pasaka..
    o kuris tau skanesnis - šitas ar tas su balta kepure?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Grange: labai džiaugiuos kad patiko! Žinai, riešutus aš ir dedu kokius turiu dažniausiai namie. Tik dėl alergijos naudoju dažniausiai migdolinius.
    Man skaniausias šitas ♥ Jam dar geresnių neradus, ir gamyba labai lengva ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aguonele, nuoširdžiai Ačiū už tokį nuostabų receptuką, pyragas puikus ir visiškai nesijaučia , kad iš morkyčių

    AtsakytiPanaikinti
  9. tobulas keksas :) ką tik iškeptas ir išragautas, skonis NEREALUS :) Dowwe :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gavosi ne tiek drėgnas,kiek riebus. Ir morkos jautėsi. Numušti skonį teko su obuoliene.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nezinau kodel jis Jums gavos kitoks, nei man. Si pyraga kepu tikrai daznai ir net darbe su vaikais, tai nei karto nei is vieno nebuvo nusiskundimu. Tiesiog bus ne Jusu skonio arba kazkas pyrago teslos darymo eigoje nenusiseke.

      Panaikinti
  11. Gal galit pasakyt kiek gramų maždaug išeina kepimo miltelių ir vanilinio cukraus?

    AtsakytiPanaikinti
  12. labai skanus pyragas ir netgi kepimo laikas atitiko 30 min. Tik pamirsau aptepti su citrinom ir cukraus pudra iskepta pyraga :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails