Uzsikabliavau ant rabarbaru tai isbandau viska :) ilgai vis norejos issivirti koki sirupa, nes juos megstu ir daug kur naudoju. Kadangi rabarbaru sezonas, tai sirupuoju sykrt su jais. O emiau:
2 kg rabarbaru
2 l vandens
550 g cukraus
Rabarbarus nusilupti ir susipjaustyti 1 cm dydzio gabaliukais.
Cukru berti i dideli puoda, uzpilti vandeniu ir maisant uzvirti. Sudeti rabarbarus , uzvirus prisukti ugni ir virti karts nuo karto pamaisant 45 min. Perkosti viska per sieteli , rabarbarus gerai istrinti ir vel statyti puoda su gautu skysciu ant dujines ir toliau is leto virinti , kol jo 1 litras koks beliks. Man uztruko ~ 2val. Beverdant reikia nugraibyti putas. Dar karsta supilstyti i bonkutes ir leisti atvesti. Gerai sterilizuotoje taroje, sirupas laikos gana ilgai.
P.S. Skonis labai patiko. Praskiestas su vandeniu tikra atgaiva ! Dabar belieka laukti sauletu dienu ir megautis juo arba saltomis dienomis darytis arbata su sirupu ir brendziu :) Siaip tikejaus labai tirstos konsistencijos, bet ji man nelabai gavos. Manau jog dar ilgiau reiketu pavirti, kol skystimo koks 3/4 l beliktu ;)
Saltinis: zurnalas "Lecker" Nr.5.2009
Super, dar viena gera ideja. Reiks isbandyti. Kad tik rabarbarai greiciau augtu...
AtsakytiPanaikintiajajai kokia grazi nuotrauka :)
AtsakytiPanaikintiAciu mergaites ;)
AtsakytiPanaikintiLaurinde, ideja tai liuksiska nes gaunas skanus sirupas, tik darbo yra ... arba tiksliau laiko reikalauja.
labai grazi nuotrauka, o ir sirupas manau,kad puikus.. tik man iskilo klausimas, is kur gauti panasiu butelaiciu pirkti?
AtsakytiPanaikintiBrigita man labai grazus tavo vardas :)
AtsakytiPanaikintina o del butelaiciu, pas mus mazyciu yra ant kiekvieno kampo pirkti ;) o didesnius tai imu nuo kokio likerio :)
Dekoju, uz komplimenta... bet tas buteliukas,ant kurio oficialus pavadinimas "rabarbaru sirupas" , man tooookio reikia, net labai reikia... nesinori pilti i kokia Kubush'o tara.
AtsakytiPanaikintitas buteliukas "su oficialiu uzrasu" :DDD yra nuo persikinio likerio :) belieka tau vadinas koki likeriuka isgerti ir va licna tara ;)
AtsakytiPanaikinti