2011 m. birželio 13 d., pirmadienis

Provanso žolelių duona


Vakar buvo susineštinis griliaus vakarėlis (šiandien pas mus laisva :))) tai ši duonelė dingo akimirksniu o visos kitos kitų atsineštos pirktinės liko net nepajudintos!!! Tai ar tai ne pasiekimas? Jai pasigaminti reikia:

1 puodelio kukurūzų miltų
2 puodelių miltų tipo 550
1 puodelio šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
3 v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui: 3 aliejuje marinuotų džiovintų pomidorų
          3 skiltelių česnako
          šviežių petražolių bei baziliko, šiek tiek rozmarino
          3 v.š. aliejaus (ėmiau nuo pomidorų)
          kedro riešutų

Miltus, cukrų bei druską susiberti į kombaino indą, pirštais įtrinti mieles, supilti aliejų ir vandenį. Užminkyti tešlą. Aš minkiau lėčiausiu greičiu ~10 min. Čiut vandens dar dapyliau, kad tešla būtų minkštoka. Belieka uždengti ir palikti pakilti, kol masė padvigubės.

Pasidaryti įdarą: susismulkinti petražoles, baziliką, rozmariną bei pomidorus, įspausti česnaką ir sumaišyti viską su aliejumi. Paskaninti druska ir pipirais, įmaišyti smulkintus riešutus.

Pakilusią tešlą lengvai perminkyti ir iškočioti į rutulį. Paskleisti įdarą ir supjaustyti juostelėmis.


Juosteles, pradedant nuo mažiausių, susukti į sraigę :) 


Padėti šiltai, uždengus, kilti ~30 min. Pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ~20-30 min. Reikia žiūrėti kaip atrodo ir neperkepti! Skanaus! Ačiū Ilonėle ♥
Šaltinis: čia

*********


1 cup of corn meal
2 cups flour type 550
1 cup warm water
10 g fresh yeast
1 tsp salt
1 tsp sugar
3 tbsp olive oil

Filling:
3 dried tomatoes in oil
3 cloves of garlic
fresh parsley and basil , a bit of rosemary
3 tbsp oil ( I used the oil remained of dried tomatoes)
pine nuts

Place flour, sugar and salt in the electric mixer. Use your finger tips to soften the yeast , pour oil and water and slowly knead the dough. I used the slowest speed and it took me about 10 min. I also added a little water to soften the dough. When the dough is ready cover it and leave in a warm place to rise until doubles in size.

Make the filling: chop parsley, basil , rosemary and tomatoes , minced garlic and mix everything with oil. Season with salt and pepper, mix in chopped nuts.

Kneed the dough lightly and roll it on the working surface. Spread the filling on top and cut into strips. Start from the smallest strips and roll it in to the “rose”. Continue rolling the other strips around it.

27 komentarai:

  1. Superinė duonelė. Labai gražiai-skaniai atrodo. Būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal pasakytumėte, kur pirkti tų džiovintų aliejuj marinutų pomidorų? Jau nebe pirmas patiekalas, kur jie yra vienas iš ingredientų, o kur pirkti neįsivaizduoju?.. Rimi - didžiausiam Šiauliuose, rasti nepavyko.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Su Ilona viena kitos receptus tik bandot :)
    Žinau, kad čia skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. aguonele isbandei ir tu sia duonele, saunuole Daiva uzrodziusi sia duonele, reiks ir man ja isbandyti, nes atrodo super skaniai!!!! Bandysiu kuriam savaitgaliui kai ruosimes grilintis :)

    beja, pirmoji mano duonele jau iskepta 8)tik dar nelek ziureti i bloga, nes neturiu laiko kada ideti

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi merginos kiek daug atsiliepimų! Tarp duonos lankstymo ir suktinukų vyniojimo užsukau čia :) Rennie: bandyk tikrai, nenusivilsi! Su įdaru galima eksperimentuoti kaip tik širdis geidžia.

    Sniega: nežinau kur LT jų ieškoti. Pas mus tai kur marinuoti česnakai, marinuotos paprikos ir t.t. pridėta yra ;) Galbūt pažiūrėk kokiam egzotiškų produktų skyrelyje ... o gal atsiras čia merginų, kurios pasakys kur gauti galima būtų????

    Julija: matai mūsų skoniai panašūs ♥ hihi..receptus renkuos pažiūrėjus į produktų sąrašą. Šis dar taip išgirtas buvo :) Bandyk ;)

    Neringa: degu iš smalsumo!!!!! Lauksiu nesulauksiu kada atsineši savo kepaliuką ♥ Namie kepta duona kažkas TOKIO yra... o vėliau ir liga... va kad ir šiandien, pavargus kaip šuo nu bet užsiminkiau tešlą duonikei... baisiausia kad be mielių tai dabar kildinu belekiek laiko.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuostabu, matau cia manija sitai duonelei prasidejo :) reiks raitotis rankoves :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aha, naminė duona-liga :)
    Aš šiuo metu irgi kildinu. Nors darbų gal ir svarbesnių yra, bet tas NORAS gaminti, kepti nugali viską :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. aguonele, reiks dar palaukti... o duonele jau ragavau ♥ neiskenciau ir prapjoviau dar silta, sviestas lydesi greiciau nei norejosi, bet buvo laaaabai skanu :P

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš irgi dar neišmokau išlaukti kol duona atauš :DD

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nesenai perskaičiau knygą, kurioje yra toks sakinys: "Nepatariu kept duonos - šis užsiėmimas gali virsti pavojinga aistra" :D Jau neprisimenu kada pirkau duoną, einant prekybos centruose pro duonos skyrių, net kvapas nevilioja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Duonelė ypatingai graži tiek pas Iloną tiek pas Tave..:) gundausi gundausi...:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. EIK-TU-SAU!!!Kaip gerai su tais pomidorais sumanei!!!Labai grazi tavo duonele!


    Julija, kaip graziai parasei, noras gaminti,kepti nugali viska,tikrai,net ir sunkiausia nuovargi, aistra..relaksas :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Laura liuks sakinys!!! Gryna teisybe, as irgi nepamenu kuri duona parduotuvej taip kvepia kaip sava ♥

    Reda...laukiu vaizdu kai susigundysi ir issikepsi ;)

    Ilona: na jau tavo ne ka prastesne!!! As neturejau atitinkamu zoleliu savo balkone :( tai sukaus is padeties su pomidorais ir kedro riesutais. Tik pomidorus reikia stengtis deti i tarpelius, nes rupuzes megsta degti.

    AtsakytiPanaikinti
  14. AGUONELE, puiki duonelė!!! Aš ir galvojau įdėti dž.pomidorų, bet nutariau išbandyti originalų receptuką, tai labai patiko, kitą kartą ir su pomidorais bandysiu:)
    kas klausė dėl dž.pomidorų, tai pas mus jų net Šiauliuose yra:))"maximoje" pirkau ne kartą, "rimi" neteko matyti. Didesniuose miestuose tikrai turėtų būti:)
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  15. Mhm, ta ideja su pomidorais tikrai gera, manau alyvuoges irgi nepakenktu.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Daivute ir TAU didelis didelis ačiū už šį receptą!!! Matai kažkas ir buvo klausęs kur rasti pomidorų Šiauliuose :)) ga tu gali parašyti kokioj lentynoj ar prie kokių produktų jų ieškoti?

    Maisto Diletante: aš manau jog į šią duoną viskas tinka. Vien tik česnakas su kokiomis petražolėmis ♥

    Daija: o kas trukdo issikepti ir pasilepinti?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Grožis!! Aš labai panašią jau kažkur nužiūrėjau, bet dabar dar labiau noriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. aguonele, dž. pomidorų "maximose" yra prie sveriamų mišrainių, o Šiauliuose dar atsidarė tokia parduotuvė "Skanus kampas", tai ten dž. pomidorų visada rasi, ir dar visokio gėrio pilna:)
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aš jau irgi spėjau išbandyt jūsų su Ilona grožybių prisižiūrėjus :) Valgėm taip pat su grilinta mėsytę. MANO maistas :D AČIŪ !!!

    AtsakytiPanaikinti
  20. labai skani duonyte buvo ,tik man truputi dziovinti pomidorai apdege ,kita karta gal ju nedesiu ,aciu uz recepta.As jusu gerbeja

    AtsakytiPanaikinti
  21. Jurgita: aš iš seniau keptų kepinių žinau, kad pomidorai dega dėlto šioje duonelėje juos kiek įmanoma į tarpelius sukaišioti bandžiau ;)
    Malonu, kad turiu tokių skaitytojų, kurie ir atsiliepimus palieka! Ačiū!!

    AtsakytiPanaikinti
  22. 1000kartu aciu uz recepta!nu super!!!

    AtsakytiPanaikinti
  23. PANE MOLTO PARTICOLARE, BELLISSIMO, PROVERO' A FARLO.... COMPLIMENYI
    NADIAB55

    AtsakytiPanaikinti
  24. Susigundziau, pabandziau.... ir visiskai pasiduodu.... skonis pasakiskas.... dar pabarsciau parmezano ir tenka slepti spintom kol dar visko nesukirtom!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails