Prisiminiau, jog kai buvau jauna ir valgyt daryti nemokejau, kad tokius apkepus kas antra diena meistravodavau nes nebudavo kad nesigauna :)) Prie kiaulienos ispjovos sukau galva ka cia tokio pasidaryti ir prisiminiau jog va jau 100 metu kai bulviu apkepo nekepus esu. Tuo labiau saldytuve ir skaniausio surio dar gulinejo ...
taigi reikia:
bulviu, kiek noresim valgyti ir kad tilptu i indelius
100 g grietineles
250 ml pieno
~ 60 g gruyere surio ( tinka ir fermentinis)
druskos, pipiru bei sviezio muskato
Bulvikes nusiskusti ir susipjaustyti plonomis riekelemis. Deti i kepimo formeles ir paskaninti. Belieka uzbarstyti tarkuotu suriu ir uzpilti pieno bei grietineles uzpilu. Pasauti i ikaitinta 180° orkaite, kol bulves suminkstes ir skyscio nebeliks ;) Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą