2010 m. gegužės 26 d., trečiadienis

Astri kiaulienos nugarine, kepta orkaiteje

Mano kepimo manija su kepiniu termometru tesias toliau :) siaip stengiaus seniau mazai kiaulienos daryti, nes ji man visa laika sausa gaudavos. Pamacius pirkti labai grazios nugarines, nusprendziau isbandyti issikepti. Nesigailiu ! Mesyte tokia sultinga ir lengva gavos, be jokiu grietininiu padazu, tik su nuo kepimo likusiu skysciu ...pasaka. As netgi atsisakiau bulviu, valgiau tik su burokeliu misraine :) galvoju gal reiktu pora kg atsikratyti ... :DTaigi gryztu prie recepto, kaip as ja dariau. Emiau:

~ 500 g kiaulienos nugarines

druskos, pipiru, cili pipiriuko

125 ml darzoviu sultinio

2 cesnako skilteles

2 v.s. citrinos sulciu

1 v.s. skysto medaus

Mesyte istrinti druska, pipirais bei cili pipiriuku ir palikti pasimarinuoti. Geriausia per nakti .

Storame puode, kuri galima ir i orkaite deti, ikaitinti kelis lasus aliejaus. As emiau sykart zemes riesutu, bet tinka ir kitas. Deti mesyte ir is visu visu pusiu apkepti kelias min. Isijungti orkaite, kad si ikaistu iki 180°. I mesyte istatyti termometra, supilti sultini ir pasauti kepti.

Dabar pasidarome is cesnako, citrinos sulciu bei medaus misinuka. Juo tepame mesyte kas 10 min. Paciam gale likusi misini tiesiog supyliau i skystima .Po 50 min mesytes vidus turi reikiama temperatura, ja traukiame lauk ir valgome silta su kepimo skysciu ir pvz bulvemis arba atvesusia ant duonytes su krienais ;)

Siaip jos virsus turi graziai apskrusti, bet deja nuolatiniai skaitytojai ko gero zino mano kara su orkaite, kuri nekepa is virsaus :(

Ideja: zurnalas "schöner essen" Nr.03.2003

4 komentarai:

  1. o orkaiteje mesyte uzdengus kepei, ar atviram inde?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atvirame inde ;) vandens kai nugaruoja, lieka toks koncentruotas padazas .

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kokia ta reikiama temperatūra turi būti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. cia pas mane 70° , bet siaip reikia 65°, bent mums taip patinka ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails