~ 500 g kiaulienos nugarines
druskos, pipiru, cili pipiriuko
125 ml darzoviu sultinio
2 cesnako skilteles
2 v.s. citrinos sulciu
1 v.s. skysto medaus
Mesyte istrinti druska, pipirais bei cili pipiriuku ir palikti pasimarinuoti. Geriausia per nakti .
Storame puode, kuri galima ir i orkaite deti, ikaitinti kelis lasus aliejaus. As emiau sykart zemes riesutu, bet tinka ir kitas. Deti mesyte ir is visu visu pusiu apkepti kelias min. Isijungti orkaite, kad si ikaistu iki 180°. I mesyte istatyti termometra, supilti sultini ir pasauti kepti.
Dabar pasidarome is cesnako, citrinos sulciu bei medaus misinuka. Juo tepame mesyte kas 10 min. Paciam gale likusi misini tiesiog supyliau i skystima .Po 50 min mesytes vidus turi reikiama temperatura, ja traukiame lauk ir valgome silta su kepimo skysciu ir pvz bulvemis arba atvesusia ant duonytes su krienais ;)
Siaip jos virsus turi graziai apskrusti, bet deja nuolatiniai skaitytojai ko gero zino mano kara su orkaite, kuri nekepa is virsaus :(
Ideja: zurnalas "schöner essen" Nr.03.2003
o orkaiteje mesyte uzdengus kepei, ar atviram inde?
AtsakytiPanaikintiAtvirame inde ;) vandens kai nugaruoja, lieka toks koncentruotas padazas .
AtsakytiPanaikintio kokia ta reikiama temperatūra turi būti?
AtsakytiPanaikinticia pas mane 70° , bet siaip reikia 65°, bent mums taip patinka ;)
AtsakytiPanaikinti