Visu pirma sveikinu krepsininkus ir juos prijauciancius su nuostabia trecia vieta ♥
Ta proga atsinesu grybu tarte. Ko gero paskutinemis dienomis be krepsinio tik grybavimas dar tiek zmoniu suvienijes :)
Tarte pasidaryti reikia pagrindo. As dariau su parmezano suriu, pagal si recepta. Aisku galite ir toki pagrinda daryti, jau cia palieku Jums patiems spresti. O idarui sunaudojau (velgi pas mane viskas 18 cm skersmens formai):
300 g baravyku
1 didesni svoguna
1 skiltele cesnako
1/4 puodelio pieno
1/2 puodelio grietines
1 1/2 kiausinio ( ta pusiuke nuo teslos buna dazniausiai)
gera saujele parmezano surio
svieziu petrazoliu
druskos, pipiru
Grybus "issidarineti" ir susipjaustyti didesniais gabaliukais.
Svoguna pakepinti ant laselio skysto sviesto iki skaidrumo. Tada sudeti grybus ir gerai apkepti, kol siu ir vanduos isgaruos. Ispausti cesnako, suberti petrazoles ir gerai paskaninti druska bei pipirais. Leisti atvesti.
Pasidaryti uzpila: pasiplakti kiausinius. Juos susimaisyti su grietine bei pienu, suberti suri. Gauta mase paskaninti druska bei pipirais.
Kepimo formos dugna issikloti kepimo popieriumi, graziai paskleisti tesla. Ant jos sudeti praaususius grybus ir uzpilti plakiniu.
Pasauti i ikaitinta 180° orkaite ~40 min. reikia ziureti ar jau mase tvirta ;)
Mes valgeme salta. Jei noris ne tokios vegetariskos, aisku galima ideti pakepintos sonines. Tada bus tokia "riebesne" ;) Skanaus!
mmm, baravykai, baravykai. megstu tokius pyragus, as galvoju kazka tokio sia sav su zuvim gamint ;)
AtsakytiPanaikintiBet zinai, taip lengvai ir baravyku jau atsivalgiau :) nors negrybavom, bet kaip apsesta pirkau siais metais... o tokie pyragai man ir labai prie sirdies, nes gali visa diena juos uzkandziauti :D
AtsakytiPanaikinti