Kotletukams reikia:
~450 g kiaulienos mesytes (arba jau gatavo farso)
100 g nuvalytu voveraiciu
4 padziovintu batono riekeliu
1 kiausinio
svoguno
cesnako skilteles, druskos, pipiru
svieziu petrazoliu bei 1 a.s. garstyciu
Pries susimalant mesyte, susimaliau pirma voveraites. Tada sudejau viska i didesni dubeni, sumaisiau su vandenyje ismirkintu ir gerai nuspaustu batonu bei likusiais infridientais ir uzminkiau vienalyte mase. Jei pasirodys skystoka, galima dar dziuveseliu iberti ;) Kepti reikia atsargiai, stengiantis daznai nevartyti, nes kotletukai yra labai purus ;)
As juos iskeptus pasitroskinau dar kelias min baltame padaze su voveraitemis bei morkomis. Paprasciausiai pasikepinau svieste svoguna, tada sudejau grybus ir kepinau kol siu vanduo nugaravo. Tada suberiau griezineliais pjaustytas morkas, uzbarsciau gerais pora saukstu miltu ir kelias min pakepinau maisydama. Uzpyliau grietinele bei pienu, paskaninau ir kai jau sutirstejo, sudejau kotletukus ir uzdengus patroskinau kol morkos minkstos buvo. Skanaus!
Kaip cia skanuuuu!!!!
AtsakytiPanaikintiNa tokius gal ne ir aš valgyčiau (nes šiaip ne namie maltos mėsos vengiu, o barake mėsmalės neturiu), nes grybai ir mėsytė - mhm skaniai skamba
AtsakytiPanaikinti