Buvo laikai, kai receptus rasydavaus i knygute ... tokia lietuviska, odine, kad amzinai laikytu :)) Dabar toks laikas, kad viska spauzdinuos ir segu i segtuva/ordneri. Bus matyt kiek tai amzina bus. Pliusas issispauzdintuos receptuos tas, kad ir nuotraukas visada nusikopijuoju :) Vaizdiskai man skaniau.
Vakar vat paemiau ir atsiverciau savo ta nuostabia uzrasu knygute ir susigundziau maltinukais. Pasidarius farsa bijojau, jog niekas nesigaus, nes jis man skystokas atrode. Pabandziau is pradziu viena kukuli virti. Kai sis kuo puikiausiai laikes, visus kitus taip pat viriau o keptuve ikisau atgal i spindele :) Taigi jei norite tikrai minkstu maltinuku, prasau (receptas 10 nemazu kukuliu):
Vakar vat paemiau ir atsiverciau savo ta nuostabia uzrasu knygute ir susigundziau maltinukais. Pasidarius farsa bijojau, jog niekas nesigaus, nes jis man skystokas atrode. Pabandziau is pradziu viena kukuli virti. Kai sis kuo puikiausiai laikes, visus kitus taip pat viriau o keptuve ikisau atgal i spindele :) Taigi jei norite tikrai minkstu maltinuku, prasau (receptas 10 nemazu kukuliu):
~ 500 g farso ( as emiau vistienos)
1 kiausinio
2 v.s. krakmolo
1 v.s. majonezo
druskos, pipiru
1 svoguno
1 kiausinio
2 v.s. krakmolo
1 v.s. majonezo
druskos, pipiru
1 svoguno
Idarui:
2 virti kiausiniai
1 v.s. majonezo
tarkuoto surio kokie 5 v.s.
2 virti kiausiniai
1 v.s. majonezo
tarkuoto surio kokie 5 v.s.
Padaza dariau is svoguno, morku, grietineles bei pieno
Kiausinius susitarkuoti ir susimaisyti su majonezu bei suriu. Viska paskaninti druska bei pipirais.
Farsa susimaisyti su visais ingridientais. Slapiomis rankomis suformuoti kukulius, i kuriu vidu deti idaro. Uzsikaisti vandens ir ideti vistienos buljono kubeli ar sauksteli ( ziurint kokius naudojate). Maltinukus deti i verdanti sultini ir leisti silpnai virti. Kai sie iskils, pavirti nuo 5 iki 10 min lengvai pamaisant. I ta laika pasidaryti padaza:
svoguna pakepinti ant sviestuko iki skaidrumo. Sudeti griezineliais pjaustytas morkas ir kelias min pakepinti. Uzbarstyti geru saukstu miltu, pamaisyti ir uzpilti grietinele bei pienu, ispausti cesnako skiltele. Paskaninti druska bei pipirais. Kai padazas prades tirsteti, sudeti kukulius ir kokias 10 min patroskinti viska, atsargiai pavartant. Pabarstyti svieziomis petrazolemis ir patiekti. Skanaus, mums patiko prie burokeliu misraines bei sviezios duonytes ;)
**********
Mačiau, kas jau išbandė :)
tiesiog sveikuoliu kotletukai! ;)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiReiks išbandyti . . .
Dalija:
AtsakytiPanaikintina kur jau kur jau ta sveikuoliskuma matai? Kad isvirti? o padaza kiba praleidai :DDD
Laimuske:
aciu ir sekmes isbandant ;)
aguonele,pasidalink gerom vokiškom receptų nuorodom :)) Reikia tobulint vokiečių, tai galvoju per receptus vis lengviau bus, ne taip nuobodu :))
AtsakytiPanaikintitai kad pavartyk prie mano receptu duotomis saltiniu nuorodomis. Tie visi psl puikus ;)
AtsakytiPanaikintiMaltiniai kaip pas mamą :))) Dievinu tokius :)
AtsakytiPanaikintiFausta
O man tai pirmas kartas buvo... kazkaip neistrige visiskai vaikystej (: bet dziaugiuos jog atradau tokius!
AtsakytiPanaikintiAtėjau padėkoti už puikų receptą :)Šiandien pietums kaip tik išbandėm. Labai skanu :) Nors galvojau, kad man tai tikrai išsileis jie, bet pavyko :)
AtsakytiPanaikintiSaulyte:
AtsakytiPanaikintidziaugiuos jog patiko! as irgi bijojau jog issileis, delto proba dariau... bet viskas kuo puikiaisiai gavos :)
Išbandėm ir mes :) PASAKA KAIP SKANU :)
AtsakytiPanaikintiVisiems rekomenduoju pabandyti.
Nesuprantu, kaip aš tokį skanų patiekaliuką pražiopsojau?!? Aguonėle, kaip gerai, kad pasikartojai, šį kartą receptėlis copy-paste-print! Ačiukas!
AtsakytiPanaikintiBeje, pas mane receptai taip pat atspausdinami su nuotraukomis ir dedami į segtuvus, kurių yra 9 ir visi tvarkingai pavadinti, pvz., užkandžiai, vištienos patiekalai, žuvies patiekalai, pyragai ir t.t.
Nu va Linute, vadinas neapsirikau dar kartą primindama tokį patiekaliuką :)
PanaikintiOho, bet tu kokia stropi! Aš teturiu tik 3, ir žiūriu kad dabar aistra duonai viršunę jama...
P.S. tikiuos Jums sekas puikiai, augat dideli ir drąsūs ♥
Aš irgi šokiruota, kad buvau praleidusi šitą skanėstą :) Užsisaugau, ačiū, kad priminei! :)
AtsakytiPanaikintiAguonėle, ar jauti kaip laikas bėga?! Sekmadienį mūsų baltapūkiui dżiaugsmeliui bus 2 metai! :)
AtsakytiPanaikintiOho tikrai!!! Labai labai gražios šventės linkiu Jums tada :*
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu, net nesitikejau!!! aciu labai!
AtsakytiPanaikintiar vistienos farsa dejot parduotuvini? ar pati malet? ar kiauliena tinka?
AtsakytiPanaikintiAs maluos visa farsa pati.
PanaikintiManau su kiauliena irgi nepagadinsite kukuliu ;)