Kai taip karsta, uzsedo kazkoks tarte kepimo manas :) Is tikruju patinka kad jos greitai daros, gaunas skanios tiek siltos tiek saltos ir dar taip graziai atrodo. Na gerai, sia valgem laaabai velai, tad ir prapjautos nuotrauka nedrystu deti, nes priverstinai su blicu jau reikejo daryti. Si nera tokia pikantiska kaip praeitos, bet tikrai paprastai skani. O 18 cm quiche/tarte formai reikia:
Pagrindui: 100 g miltu
10 ml pieno
1/2 kiausinio (kita puse idarui panaudosim)
40 g salto sviesto
druskos
Idarui: 250 g farso ( as dejau vistienos)
1 svoguno ( nepatikesit, bet namie nei vieno neturejau :(
cesnako skilteles
1 v.s. pomidoru pastos + 50 ml vandens
50 ml grietineles
~ 50 ml pieno ( as emiau ciut maziau)
1 1/2 kiausinio
saujeles tarkuoto parmezano surio
2 nedideliu jaunu cukiniju
druskos, pipiru, cili pipiriuko
Is pagrindui skirtu produktu uzsiminkyti vienalyte tesla, kuria padejus saldytuvan, maziausiai 30 min laikyti.
Svoguna susipjaustyti ir apkepti slakelyje alyvuogiu aliejaus iki skaidrumo. Sudeti farsa ir kartu su cesnaku apkepti. Imaisyti pomidoru pasta bei uzpilti 50 ml vandens. Viska paskaninti druska, pipirais bei cili pipiriuku ir atsideti i sona.
Cukinijas susipjaustyti plonais griezineliais ir trumpai apkepti slakelyje alyvuogiu aliejaus, pabarstant lengvai druska. Isemus leisti ant popierinio ranksluostelio riebaliukams nuvarveti.
Grietinele susimaisyti su kiausiniu bei pienu, paskaninti druska, pipirais, as dar itarkavau sviezio muskato bei imaisiau parmezano suri. Kepimo formos dugna iskloti kepimo popieriumi, iskociojus tesla ja iskloti forma. Belieka paskleisti farsa, ant kurio uzpilti grietineles mase bei graziai ant virsaus sudelioti cukinija.
Saltinis: cia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą