2010 m. liepos 20 d., antradienis

Pikantiska voveraiciu tarte

Pavaisinsiu dar viena skania tarte :) siuo metu vyksta namuose saldytuvo turinio naikinimas, tad kombinuojama viskas. Kadangi paskutines tarte pagrindas labai jau vykes buvo, ji panaudojau ir siam kartui. Velgi , prie salto alaus... pasaka! 18 cm quiche/ tarte formai reikia:

Pagrindui: 25 g parmezano surio
                       50 g salto sviesto
                       75 g miltu
                       1/3 a.s. druskos
                       1/2 kiausinio (kita puse bus idarui)

Idarui:   ~ 200 g svieziu voveraiciu
                  1 poro ( na tik tos baltos dalies)
                  1 skilteles cesnako
                  4 - 5 sauleje dziovintu pomidoru, marinuotu aliejuje
                  3 plonu sonines juosteliu
                  75 g grietines
                  50 ml pieno
                  1 1/2 kiausinio
                  druskos, pipiru
                  svieziu petrazoliu

Is pagrindui skirtu produktu uzsiminkyti tesla, kuria ivyniojus i maistine plevele padeti saldytuvan atsalti.

Pora susipjaustyti griezineliais, kuri kartu su cesnaku pakepinti iki minkstumo slakelyje sviesto. Atsideti i sona.

Voveraites nusiplauti, susipjaustyti jei labai jau dideles ir slakelyje sviesto pakepinti kol visas skystis isgaruos ir atsideti i sona prie poro. 

Bacon juosteles pakepinti iki sios susitrauks ir grazia spalva igaus. Isimti ant popierinio ranksluostelio ir leisti atvesti. Tada supjaustyti ar sulauzyti smulkiai. 

Pomidorus nuvarvinti ir susmulkinti.

Grietine susimaistyi su pienu bei kiausiniu, paskaninti druska bei pipirais, imaisyti smulkintu petrazoliu.

Tesla issiimti is saldytuvo ir ant miltuoto stalo issikocioti. Kepimo formos dugna iskloti kepimo popieriumi, graziai paskleisti tesla. Ant jos sudeti voveruskas su porais, uzbarstyti dziovintus pomidorus bei smulkinta bacon'a (sonine). Visa sia mase uzpilti grietines mase. 

Pasauti i ikaitinta 175° orkaite 35-40 min, kol viskas iskepe yra ir pagrindo tesla grazia spalva igauna :) Skanaus isbandymo !

Idarui ideja skolinta is zurnalo "Lust auf Genuss" Nr.8.2009

13 komentarų:

  1. Verta išbandyti - atrodo labai labai viliojančiai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu merginos, tikrai verta isbandymo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš jau šiandien bandysiu, kaip tik visko turiu :)O dar šaldytuve baltas vynas guli. Mmmm...
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  4. vadinas sedziu dabar ir laikau kumscius, kad patiktu ... hi hi hi
    as neapsisprendziu ka siandien noriu valgyti daryti ...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man labai patiko, labai skaniai pavakarieniavom - AČIŪ! Vyras irgi dėjo pliusą, tik pasigedo mėsos :D
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nereali! Kas ragavo - buvo netekę žado, kokia skani! Ypač pagrindas - ypatingas. Nuo šiol visada gaminsiu tik pagal šį receptą. Ačiū, kad daliniesi :)
    Silva

    AtsakytiPanaikinti
  7. Silva: DZIAUGIUOS!!!!! As atradus si pada, kitokio jau nekepu nes skanesniu tikrai zinau nera ;)Bandziau pora kartu, bet nusivyliau ir tuo eksperimentai baiges. Labai smagu, kad kitiems irgi patinka ♥

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki Aguonele, o gal zinote kaip apskaiciuot kiekius 26 cm. skersmens tarte formai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. O ar atsaldyta pernakt skani butu? Reikia saltam uzkandziui kazko :) Ir su marinuotom voveraitem idomu ar skaniai gautusi? Gal bandet?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails