Pavaisinsiu dar viena skania tarte :) siuo metu vyksta namuose saldytuvo turinio naikinimas, tad kombinuojama viskas. Kadangi paskutines tarte pagrindas labai jau vykes buvo, ji panaudojau ir siam kartui. Velgi , prie salto alaus... pasaka! 18 cm quiche/ tarte formai reikia:
Pagrindui: 25 g parmezano surio
50 g salto sviesto
75 g miltu
1/3 a.s. druskos
1/2 kiausinio (kita puse bus idarui)
Idarui: ~ 200 g svieziu voveraiciu
1 poro ( na tik tos baltos dalies)
1 skilteles cesnako
4 - 5 sauleje dziovintu pomidoru, marinuotu aliejuje
3 plonu sonines juosteliu
75 g grietines
50 ml pieno
1 1/2 kiausinio
druskos, pipiru
svieziu petrazoliu
Is pagrindui skirtu produktu uzsiminkyti tesla, kuria ivyniojus i maistine plevele padeti saldytuvan atsalti.
Pora susipjaustyti griezineliais, kuri kartu su cesnaku pakepinti iki minkstumo slakelyje sviesto. Atsideti i sona.
Voveraites nusiplauti, susipjaustyti jei labai jau dideles ir slakelyje sviesto pakepinti kol visas skystis isgaruos ir atsideti i sona prie poro.
Bacon juosteles pakepinti iki sios susitrauks ir grazia spalva igaus. Isimti ant popierinio ranksluostelio ir leisti atvesti. Tada supjaustyti ar sulauzyti smulkiai.
Pomidorus nuvarvinti ir susmulkinti.
Grietine susimaistyi su pienu bei kiausiniu, paskaninti druska bei pipirais, imaisyti smulkintu petrazoliu.
Tesla issiimti is saldytuvo ir ant miltuoto stalo issikocioti. Kepimo formos dugna iskloti kepimo popieriumi, graziai paskleisti tesla. Ant jos sudeti voveruskas su porais, uzbarstyti dziovintus pomidorus bei smulkinta bacon'a (sonine). Visa sia mase uzpilti grietines mase.
Pasauti i ikaitinta 175° orkaite 35-40 min, kol viskas iskepe yra ir pagrindo tesla grazia spalva igauna :) Skanaus isbandymo !
Idarui ideja skolinta is zurnalo "Lust auf Genuss" Nr.8.2009
Hmm, kaip skanu...
AtsakytiPanaikintiVerta išbandyti - atrodo labai labai viliojančiai...
AtsakytiPanaikintiniammm,gerule :)
AtsakytiPanaikintiAciu merginos, tikrai verta isbandymo :)
AtsakytiPanaikintiAš jau šiandien bandysiu, kaip tik visko turiu :)O dar šaldytuve baltas vynas guli. Mmmm...
AtsakytiPanaikintiFausta
vadinas sedziu dabar ir laikau kumscius, kad patiktu ... hi hi hi
AtsakytiPanaikintias neapsisprendziu ka siandien noriu valgyti daryti ...
Man labai patiko, labai skaniai pavakarieniavom - AČIŪ! Vyras irgi dėjo pliusą, tik pasigedo mėsos :D
AtsakytiPanaikintiFausta
Nereali! Kas ragavo - buvo netekę žado, kokia skani! Ypač pagrindas - ypatingas. Nuo šiol visada gaminsiu tik pagal šį receptą. Ačiū, kad daliniesi :)
AtsakytiPanaikintiSilva
Silva: DZIAUGIUOS!!!!! As atradus si pada, kitokio jau nekepu nes skanesniu tikrai zinau nera ;)Bandziau pora kartu, bet nusivyliau ir tuo eksperimentai baiges. Labai smagu, kad kitiems irgi patinka ♥
AtsakytiPanaikintiSveiki Aguonele, o gal zinote kaip apskaiciuot kiekius 26 cm. skersmens tarte formai? :)
AtsakytiPanaikintiImkit viska dvigubai ;)
PanaikintiDekui :)
PanaikintiO ar atsaldyta pernakt skani butu? Reikia saltam uzkandziui kazko :) Ir su marinuotom voveraitem idomu ar skaniai gautusi? Gal bandet?
AtsakytiPanaikinti