Jau paskutine siais metais mano virta uogiene. Si mums pernai taip patiko, kad butu nuodeme buvus jos ir siais metus neissivirti :) Taigi as dariau ne daug, nes mums uztenka tokio kiekio o emiau:
750 g jau be kauliuku slyvu
600 g cukraus
2 cinamono lazdeles
4 gvazdikelius
2 cl brendzio
Slyvas susmaisyti su visais ingridientais, isskyrus brendi ir palikti maziausiai 12 val stoveti. As tai dariau is ryto, delto vis dienos metu pamaisydavau. Taip cukrus gerai istirpo! Tada deti virti, ir kai uzvirs prisukus ugni virti 30 min vis pamaisant ir nugraibant putas. Isimti cinamono lazdeles ir viska sublenderiuoti. Mums patinka kai ji buna tyra, delto as ja persikosiu/pertrinu dar per sieteli. Supilu atgal i puoda ir uzverdu, tada supilu brendi - uzverdu ir tada jau tik supilstau i paruostus stiklainiukus :) Gaunas labai skani, skystoka uogiene. Toks idealus derinys prie blynu saltais ziemos rytais...
mmm, as irgi noreciau kazko slyvisko...o kur tu laikai visa tai? saldytuve?
AtsakytiPanaikintiaha, vienam stalciuky ;) kai turesiu sklepa, nesiu ten ...
AtsakytiPanaikintikokia grazi spalvaa!
AtsakytiPanaikintiAha, slyviska spalva :DD ko gero ir alkoholis savo priduoda...
AtsakytiPanaikintiKaip laiku pasirodė tavo receptas. Kaip tik gavau slyvų ir galvojau, ką čia iš jų tokio pasidarius kol nesugedo :)
AtsakytiPanaikintiLabai patiko receptelis, noreciau issivirti. bet sakykit aukoholis nugaruoja ir galima vaikams duoti, ar ne? (geda klausi, bet nelabai suprantu si reikala)
AtsakytiPanaikintiŠiaip alkoholis nugaruoja, bet čia jo pilas tiek mažai, kad tiesiog visai nepilkite ;) Bus saugiau.
PanaikintiPatiekaluose, kuriuose naudojamas alkoholis, galutiniame rezultate jo lieka apie 20 proc., todėl, žinoma, geriausiai jo visai nepilti. Ir visai ne gėda klausti, o pagirtina ;-)
Panaikintio kiek cia skaitosi brendzio 2 cl.? mergynos pagelbekit lietuviskai
AtsakytiPanaikintiTiesiog pilkit is akies ;) O siaip 2 cl yra 20 ml.
Panaikintiaciu jums labai uz atsakyma,bandysiu su brendziu,gal tikrai bus skanu...)
AtsakytiPanaikinti