Labai megstu mielinius ragelius. Belieka tik nutellos ar uogienes uzsideti ir man atstoja jie skaniausia pyraga :) Ypac rytais malonu jais megautis. Tiek akiai tiek skrandziui :) O reikia ( man gavos 18 mazesniu rageliu):
1 teslai:180 g miltu
5 g svieziu mieliu
170 g silto pieno
Pagrindinei teslai:
190 g miltu
1 kiausinio
40 g sviesto
55 g cukraus
ziupsnelio druskos
Aptepimui: kiausinio trynio & laselis pieno
1 teslai skirtus produktus uzminkyti (gausis ganetinai skystoka tesla, bet tokia ir turi buti) ir padeti uzdengus kambario temperaturoj 1 val pastoveti.
Pagrindinei teslai skirtus produktus susideti i didesni inda (salta sviesta susipjaustyti gabaliukais), sudeti pakilusia 1 tesla ir uzminkyti viska. Padeti uzdengta 30 min pastoveti. Pasidaryti norimo dydzio ragelius, susideti ant kepimo kilimelio, uzdengti ir leisti 45 min pastoveti. Aptepti kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasauti i ikaitinta 190° orkaite 15 min. Skanaus bevalgant minkstus, purius ragelius ;)
Saltinis: cia
**********
Uzmaciau, kas jau isbande:
Jau kaip pakvipo prisiminimais - senais mokykliniais laikais :) Kaip tik rugsėjo pusryčiams labai tinkamas maistas. Labai labai gražūs :)
AtsakytiPanaikintiNuostabiai atrodantys rageliai, net jauciu juos alsuojant siluma:)O beje, gal zinai kuo skiriasi paprasti rageliai nuo prancuzisku? Maziau kaloriju?..
AtsakytiPanaikintioi, oi kaip cia erzini mus ;) labai jau jie gardziai atrodo.
AtsakytiPanaikintilabai grazus rageliai!
AtsakytiPanaikintiOi kad mano rageliai komplimentu prisirinko :) Aciu Jums visoms!
AtsakytiPanaikintiVenusOfAir: o prancuziski rageliai tai jau sluoksniuoti daugiau, trapesni,ne veltui i juos tonomis sviestas dedas :)) ir aisku, be galo daug laiko ir darbo reikia, kol juos issikepi. O sie tai paprasti mieliniai, niekuo neypatingi :))
Sveiki, rageliai atrodo tobuli! Kaip juos taip dailiai formuojate? :)
AtsakytiPanaikintiTiesiog issikocioti tesla i blyna. Tada ja susipjaustyti i trikampelius o siuos beliks tik susukti ;)
Panaikinti