2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Kalakutienos troskinys su zaliaisiais smidrais

Is tikruju planavau visai ka kita su zaliaisiais smidrais, bet gavos troskinys...skanus troskinys :) nuotrauka tik nevykus, nes nefotogeniskas patiekalas :DD kai negalim valgyti iskart, tai daraus troskinius kuriuos bet kada eina pasisildyti (netgi darbe!). Taigi smidru sezona esu jau atsidarius su makaronais. Siam troskiniui suvartojau ( gavos labai daug is tikruju, kad 4 zmones pavalgytu) :

500 g kalakutienos mesytes

pundeli zaliu smidru ( ~ 500 g )

2 svogunus

100 ml grietineles

400 ml vistienos sultinio

2 a.s. krakmolo

druskos, pipiru, kelis saukstus smulkintu petrazoliu

Kalakutienos mesyte susipjaustyti juostelemis. Padruskinti , pipirinti ir leisti pasimarinuoti kol pasiruosime darzoves. O smidrus ar spargelius ( nezinau kaip tikslus vertimas lietuviskai) susipjaustyti 2-3 cm gabaliukais, pries tai nupjovus nemazai nuo apaciu! Svogunus susipjaustyti smulkiai.

Keptuve ikaitinti, tada supilti skysto sviesto ir per 2 kartus apkepti mesyte kol sultys isgaruos ir ji bus graziai ruda. Atsideti i sona.

Svogunus deti i keptuve ir slakelyje sviesto apkepti iki skaidrumo. Suberti prie ju smidrus ir kelias min pakepinti. Viska uzpilti 200 ml vistienos sultinio ir leisti tiktai kokias 2-3 min nuvirti. Man skanu, kai smidrai ne tokie minksti yra!

Kitoje , dideleje keptuveje pakepinti 2 a.s. krakmolo su sviestu. Viska uzpilti 100 ml grietineles ir sultiniu. Maisyti kol gausis tirstoka mase. Tada sudeti i si padaza kalakutiena bei suberti smidrus su visu skysciu. Paskaninti viska ir uzvirinti dar karta. Jei pasirodys per tirsta , dapilti sultinio. Bent man gavos pakankamai padazo ;) patiekti prie ryziu. Paprasta ir skanu!

Sviezius smidrus valgiau kaip kokius agurkus ... viena po kito... skanus jie sviezi ir nevirti man , skonis kazkoks riesutinis :)

3 komentarai:

  1. Ačiū už receptėli.Bandysim gaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. i sveikata ;) vietoj kalakutienos tinka visa kita mesyte : kiuliena, versiena ir pan.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laaaaabai skanus troskinys! as tik daugiau ivairiu darzoviu pridejau,kas skonio nepagadino :) aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails