~ 400 g starkio su odele ( na cia priklauso kiek norima valgyti)
1 didesne morka
1 svoguna
puse puodelio saldytu zirniu
50 ml grietineles & 200 ml zuvies sultinio
druskos, pipiru
maiseli ryziu
Zuvyte atsileisti ir nuplovus & nusausinus susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Padruskinti, papipirinti bei uzbarscius zuvies prieskoniais atsideti saltai.
Ryzius uzsikaisti ir i ta laika darytis padaza. Svoguna susismulkinti ir kepinti skystam svieste kol suminkstes. Tada suberti mazais gabaliukais pjaustyta morka ir dar kelias min pakepti, suberti zirnelius. 150 ml zuvies sultinio bei 50 ml grietieneles supilti i darzoves, padruskinus ir pipirinus uzdengti, leisti troskintis kol skystimo liks laaaabai mazai.
Dabar eile zuvytei. Ja deti i ikaitinta skysto sviesto bei aliejaus misini odos puse i apacia ir kepti kol graziai paruduos. Atsargiai apversti ir dar pora min pakepinti, supilti likusi zuvies sultini ir kepti/virti ~5 min. Viskas, belieka pateikti. Jei nuo zuvies ne visas skystis isgaravo, ji galima supilti i darzoves ;) Skanaus !
Starkis.... ir dar darzoves... pasaka - imu! :)
AtsakytiPanaikintio kur lekste palikai... ideciau gabaliuka!
AtsakytiPanaikintiJei isileisi tai ir lekste pamatysi :D
AtsakytiPanaikintias mielai priimu svecius ;) va vienus neseniai isleidau, kurie buvo is Danijos... is Lenkijos dar niekas manes nelanke!
AtsakytiPanaikintiKraunuos lagaminus, eik ruosti zuvies :)
AtsakytiPanaikinti:DDD neisgazdinai ;)
AtsakytiPanaikintiStarki pakeičiau jūros ešeriu, bet gavos nemažiau skanu:D niam niam!
AtsakytiPanaikintiDziaugiuos Monika, jog patiko ;)o zuvyte jau visai nesvarbu kokia, svarbu kokybiska!
AtsakytiPanaikinti