2010 m. vasaris 3 d., trečiadienis

Pikantiski rageliai

Man gavos 12 laaaaabai skaniu rageliu. Su jais pabandysiu sudalyvauti "12 skaniu savaiciu" savaiteje ! Tik jie ne vieno kasnio, 0 greiciau dvieju :DD na cia jau nuo gamintojo igudziu priklauso ...  Jiems pasigaminti reikes:

150 g mesos ( tinka kumpis, daktariska ar kita virta desra ir pan. as naudojau Leberkäse, kaip tai lietuviskai butu negaliu pasakyti ...)

1 svoguno

50 g maltu migdolu

mazas pundelis svieziu petrazoliu

4 v.s. grietineles

1 a.s. garstyciu

80 g fermentinio surio

druskos, pipiru

1 kiausinio trynio 

bemieles sluoksniuotos teslos

Pasiruosiame idara: mesyte ir suri susitarkuojame, svoguna susismulkiname, petrazoles susikapojame. Pora saukstu sviesto dedame i keptuve ir jame iki skaidrumo apkepame svoguna. Tada suberiame mesyte ir dar kelias min pakepiname, nuimame nuo ugnies. Imaisome 2 v.s. grietineles, garstycias, maltus migdolus,petrazoles, paskaniname druska bei pipirais ir leidziame praausti. Kai praves imaisome suri ir idaras jau paruostas. 

Bemiele tesla susipjaustome trikampeliais, ant ju paskleidziame idara. Tada juos susukame i ragelius, kuriuos aptepame kiausinio trynio bei 2 v.s. grietineles plakiniu ir pasauname i ikaitinta orkaite 175° ~20 min.

Skanus tiek silti tiek salti! Tinka prie taures raudono vyno ar ryte prie karstos arbatos ;)  

Ideja is zurnalo "Lecker" Nr.1+2.2010

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails