150 g mesos ( tinka kumpis, daktariska ar kita virta desra ir pan. as naudojau Leberkäse, kaip tai lietuviskai butu negaliu pasakyti ...)
1 svoguno
50 g maltu migdolu
mazas pundelis svieziu petrazoliu
4 v.s. grietineles
1 a.s. garstyciu
80 g fermentinio surio
druskos, pipiru
1 kiausinio trynio
bemieles sluoksniuotos teslos
Pasiruosiame idara: mesyte ir suri susitarkuojame, svoguna susismulkiname, petrazoles susikapojame. Pora saukstu sviesto dedame i keptuve ir jame iki skaidrumo apkepame svoguna. Tada suberiame mesyte ir dar kelias min pakepiname, nuimame nuo ugnies. Imaisome 2 v.s. grietineles, garstycias, maltus migdolus,petrazoles, paskaniname druska bei pipirais ir leidziame praausti. Kai praves imaisome suri ir idaras jau paruostas.
Bemiele tesla susipjaustome trikampeliais, ant ju paskleidziame idara. Tada juos susukame i ragelius, kuriuos aptepame kiausinio trynio bei 2 v.s. grietineles plakiniu ir pasauname i ikaitinta orkaite 175° ~20 min.
Skanus tiek silti tiek salti! Tinka prie taures raudono vyno ar ryte prie karstos arbatos ;)
Ideja is zurnalo "Lecker" Nr.1+2.2010
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą