Suktinukams:
2 vistienos krutineles
1 farso desrele
daugiau nei puse puodelio saldytu zirneliu
1 cesnako skiltele, druskos, pipiru
kelis mazus svogunus
1 dideli sauksta tepamo surelio ( tinka paprastas arba su zolelemis)
vistienos sultinio
Darzovems:
puse puodelio saldytu zirneliu
2 mazus svogunus
maza cukinija
Vistienos krutinele persipjaunam is storio per puse, isideje tarp maistines pleveles pamusame. Tada padruskinam ir pipirinam, pasidedam i sona. Idarui skirtus zirnelius paverdam kokias 2 min ir kisam po saltu vandeniu. Desrele isvaduojame is pleves. Gauta farsa dedam kartu su zirneliais i blenderi ar mesmale smulkiu sieteliu ir sublenderiuojam/sumalam iki vientisos mases. Ispaudziam cesnaka, ismaisom ir aptepam vistienos krutinele. Susukam suktinukus, pritvirtinam dantu krapstuku ar siulu. Keptuveje ikaitiname gera sauksta sviesto ir suktinukus kartu su svogunu apkepame iki grazios spalvos. Sultiniu "nugesiname"( jo pilame iki suktinukai pusiau apsempti buna), tada prisukame ugni ir uzdenge troskiname ~15min. Dedame gera sauksta tepamo surelio, suktinukus apverciame ir toliau troskiname ~15 min. Vandens daug nugaruoja ir gaunas laaabai skanus padazas ;)
O i ta laika kol suktinukai troskinas, pasikepame pvz.bulvikes ir darzoves. Cukinija susipjaustau smulkiai, svoguna dalinu i 2 ar 4 dalis, cia priklauso nuo jo dydzio. I keptuve pilu kelis lasus alyvuogiu aliejaus, dedu cukinijas bei svogunus ir kepu, kol cukinija pradeda minksteti. Tada suberiu zirnelius ir toliau kepu kol darzoves graziai apskrunda, bet dar yra traskios. Padruskinu & pipirinu ir viskas. Dedam i lekste ir skanaujam !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą