Didziausios padekos eina i "Sauleta virtuve" uz si kekso recepta. Pamaciau ir norejau tuoj pat isbandyti :) Lengvai daromas, graziai iskylantis ir laaabai skanus keksas! As tik dariau is 1/3 teslos i 8x15 cm forma, kadangi nemegstu daugiau nei 2 dienas ta pati valgyti ... pabosta. Cukraus pudra mazinau iki 20 g mazai formai ir tikrai saldumo uzteko, beto nelasinau esencijos. Su jom isvis nedraugauju .... Na o pilnas receptas yra didelei kekso formai (patarciau taip pat pudros kieki sumazinti) :
"1 puodelis (226 g) sviesto, kambario temperatūros1 1/3 puodelio (200 g) miltų
¾ arb.š. kepimo miltelių
½ puodelio (100 g) cukraus pudros
1 arb.š. vanilės esencijos
1 arb.š. druskos
¾ puodelio (240 g) saldinto kondensuoto pieno
3 dideli kiaušiniai
Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri, apie 2 minutes. Supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti iki lygios masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, ir įmaišyti juos į plakinį. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo indą ir kepti 170° orkaiteje, kol gražiai parus, apie valandą. Visiškai atvėsinti."
Saltinis : cia
pašnibždėsiu, kad antraštėj klaida..
AtsakytiPanaikintiKeksas atrodo skaniai :)
aciu! pataisiau, bet is pradziu turejau gerai isiskaityti , kad suprasciau kur ji yra :DD jau cia uzduotis buvo gera!
AtsakytiPanaikinticha, as jau galvojau kad man susivaideno...taip, taip, nes buvau jau uzmacius pries tai si keksa ;)
AtsakytiPanaikintiaha, matai kaip kartais buna :DD tikrai verta isbandyti ji!
AtsakytiPanaikintiKą tik išsikepiau, tai tokio skanaus nesu vlgius, o ir toks purus! Ačiū už receptą. bet man jis beveik nekilo, tik truputį viduriukas, bet šiaip purus, drėgnas. kažin ar taip turėjo būti?
AtsakytiPanaikintinu Saulyte zinok man jis gerai pakilo. Gal permaisei miltus per daug su mase? kartais nuo to ir priklauso ... bet man kelis kartus taip buve.Smagu, kad patiko vistiek ;)
AtsakytiPanaikintiP.S. ryt idesiu vel kondensuoto pieno keksiukus .Sakyciau jie dar puresni...
Gal ir permaišiau, norėjau gerai išmaišyti. :) bet visiems valgytojams labai patiko, nieks nesuprato :)kelios valandos, kaip iškeptas, o jau pusės nėra. oi, lauksiu keksiukų, nes patinka juos kepti, o ir kondensuotas praimtas yra, tai reikėtų pabaigti :))
AtsakytiPanaikintiZinai, tada kai supili miltus i tesla, nesvarbu ka bekepi, juos tik tiek pamaisyk kol nesimato ;)
AtsakytiPanaikintiSita nusiziurejau dar pas Sauleta virtuve ir pasiziurejau tavo foto, kad labai skaniai ir graziai atrodo ir pabandziau.. Gavos tikrai laabai skanus ir pavyko :))) vadinas ne visai beviltiska kepeja :)))) dabar varvinu seile i tavo kondensuoto pieno keksiukus, tuo labiau, kad Maximoj akcija jam :D
AtsakytiPanaikintiPamaciau, jog parasei..galvoju jau jei ir cia nenusiseke tai ojei ... na linkiu ir toliau tik geriausiu kepiniu!!!
AtsakytiPanaikintiNoreciau ir as iskepti si pyraga,gal galite patikslint temperatura kepimo?labai aciu.
AtsakytiPanaikinti170°. einu pataisyti, aciu kad pastebejote jog neparasiau ;)
AtsakytiPanaikintilabai labai skanus keksiukas! liuks! labai aciu ;*
AtsakytiPanaikintiLabai prašom :)
Panaikintisuperinis. as kiekviena pirmadieni nesuosi i darba vis koki nauja kepini. jau buvau issisemus. sitas keksas superinis, bus kuo pavaisinti. aciu
AtsakytiPanaikintiO kokia gera tradicija! Aš seniau kiekvieną sekmadienį ir kokį saldumyną kepdavau, bet dabar aptingau :)
PanaikintiDekui uz saunius receptus Jums.
AtsakytiPanaikinti