1 mazesnes cukinjos
baltos zuvytes ( pas mane buvo 3 didesni file gabaliukai)
1 svoguno
4 bulviu
1 svoguno
1 didesnes cesnako skilteles
prieskoniu bulvems bei zuviai, druskos, pipiru
100 ml grietineles
50 g fermentinio surio
Bulves gerai nuplauti ir su lupena apvirti kokia 10 min. Zuvyte susipjaustyti nemazais gabaliukais, padruskinti, papipirinti ir apibarstyti zuvies prieskoniais ( as naudoju Kotanyi firmos). Svoguna susipjaustyti griezineliais, cukinija taip pat. Alyvuogiu aliejuj pakepinti svoguna iki skaidrumo , tada sudeti cukinija ir pakepinti kad ji igautu spalva, bet dar butu kietoka. Ispausti cesnaka, padruskinti & pipirinti. Pravesusias bulvikes susipjaustyti griezineliais.
Dabar belieka imti kepimo forma. As naudojau kiekvienam po atskira, bet galima ir i viena didesne viska sluoksniuoti ;) Dedam cukinija & svogunais, ant ju graziai isdeliojam zuvyte, ant jos bulvikes. Bulves apibarstom druska, pipirais, as uztarkavau sviezio muskato dar, taip pat uzbarsciau bulviu prieskoniais. I grietinele sudejau tarkuota suri ir viska paskleidziau ant kepimo formeliu. Pasaunam i ikaitinta iki 200° orkaite ir kepam 20-30 min. Iseme leidziam praausti kelias min, jei nenorim kad liezuvis nudegtu ir skanaujam !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą