Kartais buna, jog pamatai recepta ir vos ne ta pacia diena noris isbandyti. Sis receptas buvo rodomas per TV, kuri dare izymus virejas. Atsiminiau jog pas mane kameroj ir guli dar puse triuselio, taigi isbandymui niekas nestovejo kelyje :) Man reikejo:
puses triusio ( ~ 750 g)2 a.s. garstyciu, druskos, pipiru
2 svogunai
200 g mazu rudu pievagrybiu
300 g vistienos sultinio
keliu sakeliu salavijo
5 dziovintu slyvu be kauliuku
3 su kaupu v.s. 30% grietines
citrinos sulciu
1 v.s. grudetu garstyciu
Triusi susipjaustyti dalimis. Itrinti gerai druska, pipirais ir paprastomis garstyciomis, palikti pora val pasimarinuoti. Keptuveje, puode ar greitpuody ( na kur bus troskinamas triusis) ikaitinti pusiau maisyta sviesta su alyvuogiu aliejum ir gerai is visu pusiu apkepti mesyte. Tada sudeti per puse ar ketvirciais pjaustytus svogunus bei pievagrybius ir viska uzpilti sultiniu. Imaisyti grietine, grudetas garstycias, sudeti salavijo sakaleles, per puse pjaustytas slyvas ir uzdengus troskinti ~ 1 val, jei tai keptuvej ar puode bus daroma. Greitpuody uztruks iki 20 min. As kelis kartus apvartau kai troskinas, tada paziuriu kiek minksta jau mesyte yra, ar nieko netruksta is prieskoniu, taip pat paskaninu citrinos sultimis. Kai issitroskina, paziuriu ar padazas ne per skystas. Jei taip, tada uzsimaisau is 1 a.s. kukuruzu krakmolo ir truputelio vandens misini ir supilu ;) Valgem si patiekala su sviezia ciabatta. Niu man vien padazas buvo pasaka ... Skanaus!
Saltinis : cia
kaip tau gerai kad tu triusi nutverei, as ji valgius jau taaaaip seniai....cia as pas save taip lengvai nerasiu...nebent kazkokiam mesos turguj ar panasau ;)
AtsakytiPanaikintiKai susigundziau triusiu receptais, pradejau ju ieskoti... aisku pirmas pirkimo blynas buvo ne koks, nes tik parsinesus ant pakuotes pamaciau jog jis is Kinijos :O valgem atbulais dantimis. Dabar perku belgiskus ir tikrai gera kokybe ir labai skanus!Paieskok, gal ir tau laime nusisypsos :)
AtsakytiPanaikintiKošmaras jūs valgot triušiukus ... Pagalvokit kaip jį žudo kailį nulupa siaubas kaip man jų gaila gal nustojam ?
AtsakytiPanaikintiO kam Jus skaitot toki posta, jei triusiena nedomina? as ko nevalgau to neskaitau ;) Respektuoti reikia kiekvieno pasirinkimo laisve o nebandyti kazka peraukleti.
AtsakytiPanaikintiJeigu gyvenate Vilniuje triusienos buna Verkiu Turguje (verkiu g, siaures miestelyje). Jeigu pakeliui uzsukite as ten pries kelias dienas pirkau, lietuviki, labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už šį nuostabų receptą. Jau nežinau kiek kartų gaminau pagal jį, visada gaunasi labai skani, tiesiog tirpstanti burnoje mėsytė!!!
AtsakytiPanaikintiAnonimiske prasom ;) Kai prisiminiau sio patiekalo skoni tai ir uzsinorejau...
AtsakytiPanaikintiKuom galima pakeisti salavija?
AtsakytiPanaikintiNa galima jo išvis nedėti ;) Kaip kad aš prieš pora savaičių tai dariau, bet man trūko jo... jis priduoda tikrai gerą skonį ;) Dėkite būtinai daug tada petražolių.
AtsakytiPanaikintio kur deti citrina? :)
AtsakytiPanaikintiOi, kaip aš čia neparašiau... nu gi padažą paskaninam citrina!
AtsakytiPanaikintiLabas, atsiprašau, kad gal labai kvailą klausimą užduosiu. Noriu pagaminti triušį pagal šį puikų Jūsų receptą iš vakaro, o kitą dieną pašildyti ir vaišinti svečius. Ar skonis dėl to labai nenukentės? Ačiū už atsakymą :)
AtsakytiPanaikinti