2010 m. sausio 15 d., penktadienis

Vistienos guliasas

Netycia isijungiau televizoriu, kai rode laida apie "tikrus"  vengriskus guliasus. Man guliasas siaip asocijuojasi su paprika, bulvemis ir svogunais. O cia! mesyte reikia troskinti tik svogunuose, santykiu 1: 1 ir daugiau jokio skystimo.Labai nustebau ar taip galima ir kita diena puoliau isbandyti. Aisku, su vienu dideliu pakeitimu: vietoj jautienos emiau vistiena ...  kas bandysit su jautiena, tada troskinti teks ~ 2 1/2 val ;) Taigi reikes:

5 vistienos kulseliu mesos be odos

5 svogunu

1 v.s. zasu tauku

5o g sviesto

2 v.s. paprikos milteliu

2 v.s. pomidoru tyres ar keliu svieziu, nuluptu pomidoru

1/2 kubelio vistienos buljono

druskos, pipiru


Svogunus susismulkinti ir sudeti i troskintuva ar gilesne keptuve, kur bus verdamas guliasas. Mesyte susipjaustyti didesniais gabaliukais ir apkepti saukste zasu tauku. Ja deti ant svogunu,pagardinti druska bei pipirais. Sviesta issitirpinti ir supylus paprikos miltelius maisyti, kol mase sutirstes.Sia gauta mase uzpilti ant vistienos, viska gerai ismaisyti ir uzdengus puoda leisti troskintis ant silpnos ugnies, karts nuo karto pamaisant. Man truko prieskoniu, tai as idejau 1/2 kubelio vistienos sultinio bei 2 v.s. pomidoru tyres. Sie du ingridientai labai tiko ; ) uz geros 1 1/2 val galima buvo skanauti tikrai vykusi  guliasa ... skanaus!

4 komentarai:

  1. labai aciu uz recepta, pirma karta gaminau guliasa ir kuo puikiausiai gavosi ir dar LABAI SKANIAI :)
    Jurgita

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita labai malonu rasti toki komentara :) dziaugiuos, kad pavyko ir patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ką tik išbandyta! Nepaprastai skanu! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails