2010 m. sausio 5 d., antradienis

Troskintas triusis

Reikes:

 puses triusio ( na aisku priklauso nuo seimos dydzio;))

2 morku

2 didesniu svogunu

3 cesnako skilteliu

2 saliero lapkociu

2 pomidoru

puses puodelio balto porto vyno

puses puodelio sultinio

druskos, pipiru & rozmarino sakeliu


Triusi pasiprieskoniuoti is vakaro su druska bei pipirais. Darzoves susipjaustyti nemazais gabaliukais.

Ikaitusiame alyvuogiu aliejuje apkepti triusi is visu pusiu iki grazaus rudumo, isimti ir atideti i kepimo inda. I keptuve su likusiu aliejumi sudeti darzoves ir 2 minutes kepinti, nugesinti porto vynu bei supilti karsta sultini. Viska paskaninti druska jei truksta & pipirais. Siuo darzoviu skysciu uzpilti triusi, sudeti pomidorus bei rozmarino sakeles ir pasauti uzdengus i ikaitinta 180° orkaite ~ 1 val. na kol triusis bus minkstas minkstas ... skanaus ! labai skanu su sviezia ciabatta ; )

8 komentarai:

  1. Koks paprastas receptas! Reikės išmėginti, nes kaip tik turiu triušį ir neišmanau kaip skaniai jį paruošti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. cia mano favoritas is visu receptu ... sekmes isbandant;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. reikes ir man sita isbandyti ;)...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išbandėm, tik pamiršau parašyti... Buvo tikrai labai skanu! Porto vyno kažkodėl negavau, tai naudojau sausą baltą , tikiuosi, tas pakeitimas neatėmė pusės skonio :)))

    P.S. šaunus atsinaujinimas!

    AtsakytiPanaikinti
  5. aciu ;)
    Ligita labai dziaugiuos , kad patiko! As ir uzsipirkau vel triuseliu, tai vel bandysiu visokiu recepteliu ... o porto vynas baltas, turi ne toki rugstu skoni ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aciu uz receptuka!gaminau,labai skaniai gavosi!

    AtsakytiPanaikinti
  7. susigundžiau ir aš pasigaminti triušiuką :) tik šiek tiek pagal save gaminau ir su brendžiuku dariausi ir daržovių pridėjau įvairesnių. Papildomai naudojau čiobrelį, kadagio uogas... Super gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails