puses triusio ( na aisku priklauso nuo seimos dydzio;))
2 morku
2 didesniu svogunu
3 cesnako skilteliu
2 saliero lapkociu
2 pomidoru
puses puodelio balto porto vyno
puses puodelio sultinio
druskos, pipiru & rozmarino sakeliu
Triusi pasiprieskoniuoti is vakaro su druska bei pipirais. Darzoves susipjaustyti nemazais gabaliukais.
Ikaitusiame alyvuogiu aliejuje apkepti triusi is visu pusiu iki grazaus rudumo, isimti ir atideti i kepimo inda. I keptuve su likusiu aliejumi sudeti darzoves ir 2 minutes kepinti, nugesinti porto vynu bei supilti karsta sultini. Viska paskaninti druska jei truksta & pipirais. Siuo darzoviu skysciu uzpilti triusi, sudeti pomidorus bei rozmarino sakeles ir pasauti uzdengus i ikaitinta 180° orkaite ~ 1 val. na kol triusis bus minkstas minkstas ... skanaus ! labai skanu su sviezia ciabatta ; )
Koks paprastas receptas! Reikės išmėginti, nes kaip tik turiu triušį ir neišmanau kaip skaniai jį paruošti...
AtsakytiPanaikinticia mano favoritas is visu receptu ... sekmes isbandant;)
AtsakytiPanaikintireikes ir man sita isbandyti ;)...
AtsakytiPanaikintisekmes isbandant ;)
AtsakytiPanaikintiIšbandėm, tik pamiršau parašyti... Buvo tikrai labai skanu! Porto vyno kažkodėl negavau, tai naudojau sausą baltą , tikiuosi, tas pakeitimas neatėmė pusės skonio :)))
AtsakytiPanaikintiP.S. šaunus atsinaujinimas!
aciu ;)
AtsakytiPanaikintiLigita labai dziaugiuos , kad patiko! As ir uzsipirkau vel triuseliu, tai vel bandysiu visokiu recepteliu ... o porto vynas baltas, turi ne toki rugstu skoni ;)
aciu uz receptuka!gaminau,labai skaniai gavosi!
AtsakytiPanaikintisusigundžiau ir aš pasigaminti triušiuką :) tik šiek tiek pagal save gaminau ir su brendžiuku dariausi ir daržovių pridėjau įvairesnių. Papildomai naudojau čiobrelį, kadagio uogas... Super gavosi :)
AtsakytiPanaikinti