2010 m. sausio 18 d., pirmadienis

Aguoniniai pyrageliai

Varskes teslai:

     250 g miltu

     3 a.s. kepimo milteliu

     40 g cukraus

     1 a.s. vanilinio cukraus

     1/2 iskrapstytos vanilines lazdeles

     125 g kremines neriebios varskes

     50 ml aliejaus

     75 ml pieno

Idarui:

     1 pak. aguonu idaro skirto kepiniams   

Aptepimui:

     1/2 citrinos sulciu

     cukraus pudros


Miltus kartu su kepimo milteliais isijoti i didesni inda, sudeti likusius produktus ir uzminkyti tesla. Ilgai neminkyti, nes tesla prades lipti prie ranku! stalo pavirsiu pasibarstyti  miltais ir tesla iskocioti staciakampio forma ~ 0,5 cm storiu. Ant jos paskleisti aguonu iadara ( zinoma , galima ir savo gamybos koki tik norima. as norejau kazko greita, be to esu siuos idarus isbandzius ir man patiko ;)) ir susukti tesla pirma is vienos puses, po to is kitos i teslos viduriuka.  Astriu peiliu susipjaustyti ~ 1 cm storio pyragelius. Man gavosi 17 ! Pasauti i ikaitinta orkaite 180° ~20 -25 min. Iskepus leisti praausti ir dar siltus aptepti pasidaryta citrinos sulciu & cukraus pudros glazura. Skanaus !

Ideja : cia 

10 komentarų:

  1. kokios skanios. O kaip ten suprast recepte du kartus kepimo milteliai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu uz pastabele... turejau omeny vanilini cukru, bet parasiau visai ka kita ;) pataisiau.o pyrageliai tikrai skanus, net geda pasakyti jog per vakara daugiau nei puse suvalgem ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho oho ohoho! Saugojuos į būtinai išmėgintinų sąrašą (kuris jau kelių kitometrų ilgio, bet vis tiek.), labai labai mėgstu aguonas, o pyragėliai atrodo fan-tas-tiš-kai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu ... pas mane sarasas ir niekaip netrumpeja ... jau mb klausia, kelis tukstanciu receptu dar isbandymui turiu :DDD bet sakau, vistiek viskam ateis savo eile!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai fantastiski !!
    traukiu ir as juos i sarasa!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. na gal sioje savaiteje iskepsiu ,ziuriu pas visas sarasas ,as jau galvojau kad as tik viena dedu i saras ,net lengviau paliko,zinaiu as jas skanios,maniau kad joms atejo laikas,

    AtsakytiPanaikinti
  7. skaniu ,tikrai pabandykite ,gavosi labai gerai ,tik as neturejau vaniles lazdeles ,bet agvosi albai gerai ,va ir komplimentu susilaukiau jau ,vokieciaia valgo ir gyrai ,aciu aguonele

    AtsakytiPanaikinti
  8. na va kaip puiku!
    Ir vanilės ankštis tikrai nebūtina!
    Į sveikatą ir toliau bandant receptus bei stebinant savo kulinariniais sugebėjimais valgytojus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. tikrai skanios,tik as dejau normalia varske ir be idaro,kadangi aguonu neturejau,o ka kita deti nesugalvojau,bet patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Priminet man, butinai kepsiu dar sia savaite!
    O idara galit deti koki norite: aptepti tiesiog nutella arba pvz. padaryti riesutini http://aguonele.blogspot.de/2010/03/riesutine-pyne.htm
    Jei nera pirkti aguoninio idaro, si be problemu galima ir paciom pasidaryti. Kaip kad pvz.Cia: http://aguonele.blogspot.de/2010/06/aguonine-pyne.html

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails