400 g jautienos farso
1 svoguno
3 skilteliu cesnako
1 cili pipiro ( sviezio ar dziovinto nesvarbu)
1 skardines raudonuju pupeliu ( 425 g )
1 a.s. kajeno pipiru
1 a.s. kumino prieskoniu
4 v.s. koncentruotos pomidoru pastos
1 skardines pomidoru savo sultyse ( 400g)
250 ml sultinio
druskos, svieziu petrazoliu
as dar imeciau ciobrelio sakele
Alyvuogiu alieju pakaitinti gilioje keptuveje ir i ja sudejus smulkiai pjaustyta svoguna bei cesnaka, pakepinti kol bus skaidrus. Farsa imaisyti ir gerai apkepti, vis maisant. Tada sudeti prieskonius: smulkinta chili pipira, kajeno pipira, ciobreli, kumina ir pomidoru pasta. Viska gerai ismaisyti ir kelias min pakepinti. Dabar supilti pomidorus su sultimis ( as naudojau jau smulkintus pomidorus, jei bus cieli... tada reikia sakute susmulkinti truputeli) bei sultini ir viska virti neuzdengus ant silpnos ugnies ~ 1 val. Likus 10 min iki troskinimo pabaigos, supilti nuvarvintas raudonas pupeles, paskaninti druska, iberti sviezia petrazole ( bet nebutina) , jei truksta vandens dapilti ir dar pavirti. Labai skanu su sviezia duonyte !
P.S. man dar skaniau kai jis buna pasildytas.Tada astrumas buna gerai isigeres ;) Jei kas megsta kukuruzus, gali maza skardine ju ideti.
Ideja pasiskolinau is zurnalo "Living at home" Nr. 02.2010
Mėgstu čili, puikiausias žiemą sušildantis maistas :)
AtsakytiPanaikintiman ir skanu, bet visada esu valgius kur nors tik ne namie :D ir aisku su prieskoniais is pakeliu. Taigi tiek knietejo paciai isbandyti ir be jokiu pusfabrikaciu milteliu.Nenuvyle!
AtsakytiPanaikinti