2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Chili con Carne

Mums reikes:

400 g jautienos farso

1 svoguno

3 skilteliu cesnako

1 cili pipiro ( sviezio ar dziovinto nesvarbu)

1 skardines raudonuju pupeliu ( 425 g )

1 a.s. kajeno pipiru

1 a.s. kumino prieskoniu

4 v.s. koncentruotos pomidoru pastos

1 skardines pomidoru savo sultyse ( 400g)

250 ml sultinio

druskos, svieziu petrazoliu 

as dar imeciau ciobrelio sakele


Alyvuogiu alieju pakaitinti gilioje keptuveje ir i ja sudejus smulkiai pjaustyta svoguna bei cesnaka, pakepinti kol bus skaidrus. Farsa imaisyti ir gerai apkepti, vis maisant. Tada sudeti prieskonius: smulkinta chili pipira, kajeno pipira, ciobreli, kumina ir pomidoru pasta. Viska gerai ismaisyti ir kelias min pakepinti. Dabar supilti pomidorus su sultimis ( as naudojau jau smulkintus pomidorus, jei bus cieli... tada reikia sakute susmulkinti truputeli) bei sultini ir viska virti neuzdengus ant silpnos ugnies ~ 1 val. Likus 10 min iki troskinimo pabaigos, supilti nuvarvintas raudonas pupeles, paskaninti druska, iberti sviezia petrazole ( bet nebutina) , jei truksta vandens dapilti ir dar pavirti. Labai skanu su sviezia duonyte !

P.S. man dar skaniau kai jis buna pasildytas.Tada astrumas buna gerai isigeres ;) Jei kas megsta kukuruzus, gali maza skardine ju ideti.

Ideja pasiskolinau is zurnalo "Living at home" Nr. 02.2010

2 komentarai:

  1. Mėgstu čili, puikiausias žiemą sušildantis maistas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. man ir skanu, bet visada esu valgius kur nors tik ne namie :D ir aisku su prieskoniais is pakeliu. Taigi tiek knietejo paciai isbandyti ir be jokiu pusfabrikaciu milteliu.Nenuvyle!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails